Azi dimineață o știre mi-a atras atenția. Deputatul Iurie Boloboceanu, care fusese condamnat în prima instanță la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie, a fost eliberat de Curtea de Apel. Boloboceanu fusese surprins în flagrant când transmitea informații către un agent GRU, care avea statut diplomatic în Republica Moldova.Știrea a apărut prima dată pe Komersant.ru, un portal rusesc apropiat de Kremlin. Această știre vine după ce zilele trecute, Renato Usatâi, fostul primar din Bălți, un personaj toxic folosit de FSB, care fusese judecat și condamnat pentru tentativă de crimă și fraudă a fost eliberat, iar mandatul său de arestare anulat.Aceste lucruri nu sunt simple evenimente și nici nu putem spune că în urma unor cercetări, în urma descoperiri sau unor probe noi, justiția a făcut dreptate. Timpul prea scurt, modul în care au fost făcute, par mai degrabă ordine executate de judecători, scrie Cristian Hrițuc într-un articol publicat de deschide.md.

Bolboceanu și Usatâi sunt doi oameni folosiți de ruși. Bolboceanu aduna informații, Usâtîi făcuse un partid extremist care apela la orice mijloc pentru promovarea sa. De multe ori a avut îndemnuri la proteste violente, a încercat să fie un fel de falangă dură a PSRM.Toate aceste lucruri nu pot să nu nască semne de întrebare. Ce s-a negociat între Germania și Rusia când a fost instalată noua alianță dintre PSRM și ACUM? Observăm că ACUM și PSRM au blocat proiectul de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă privind finanțarea președintelui Dodon și a PSRM. Deși o lume întreagă a văzut cum Dodon spune singur că primește bani de la ruși, toată lumea închide ochii și lasă acest lucru să fie dat uitării. Ba mai mult, Andrei Năstase încerca să convingă presa, că înregistrările în care a apărut Dodon sunt trucate. Maia Sandu a răspuns inițial că Parchetul trebuie să își facă treaba, însă toți politicienii încearcă să ascundă subiectul. Imunitatea lui Dodon pare că face parte dintr-o negociere care a avut loc între cele două părți.La schimb, se pare că rușii au oferit un „moratoriu”. Politicienii din cele două partide, din alianța Est-Vest nu vor mai purta discuții, dezbateri ideologice despre viitorul Moldovei. Toată lumea consimte practic la păstrarea status quo-ului actual.Așadar, observăm că toți oamenii Moscovei primesc imunitate. Dodon, Usatâi, Bolboceanu. Bănuiesc că nici Greceanîi nu va fi întrebată nimic despre sistemul bancar, mai scrie Hrițuc.

Observatorii atenți pot să vadă că Moldova nu mai este condusă de politicienii ei, ci este condusă de un pact. Moldova este condusă prin interpuși, iar deciziile mari se iau la Berlin și la Moscova, acolo unde contează pragmatismul și mai puțin actele de imagine. Să nu vă mire la un moment dat dacă Putin va ordona iar pro-europenii vor executa, nici dacă Merkel va cere ceva, iar Dodon se va conforma, este concluzia acestuia.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?