spot_img
19.6 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăEconomieAgriculturaCulisele predării Deltei unui fost șef SRI

Culisele predării Deltei unui fost șef SRI

-

În locul lui Mălin Mușetescu, unul dintre oamenii lui Liviu Dragnea, premierul Dăncilă l-a numit în funcția de guvernator al Deltei pe Cătălin Țibuleac. Mușetescu a fost demis vineri de Dăncilă, iar numirea lui Tibuleac a fost deja publicată în Monitorul Oficial, transmite Radio Europa Liberă.

RELATAREA RADIO EUROPA LIBERĂ:

- Advertisement -

Cătălin Țibuleac a fost până în 2017 șeful SRI Tulcea și este un apropiat alpreședintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. După ce s-a pensionat de la SRI, Țibuleac a fost președintele de Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

În ce-l privește pe Horia Teodorescu, acesta a făcut parte dintre opozanții lui Liviu Dragnea, fiind unul dintre baronii locali care au semnat, în septembrie 2018, scrisoarea împotriva acestuia. În campania electorală pentru europarlamentare a primit-o cu alai mare pe Viorica Dăncilă la Tulcea pentru inaugurarea unei Burse de pește. Acum este unul dintre cei care o vor susține pe Dăncilă la congresul de la finalul acestei luni pentru a deveni președinta PSD.

- Advertisement -

Teodorescu este cel care a declarat după eșecul de la alegeri și încarcerarea lui Dragnea că: ”Vinovați suntem toți. Până la urmă, Liviu Dragnea a condus partidul, dar nu l-a condus fără noi. Noi am fost cei care am girat, prin ridicări de mâini, anumite decizii”.

Din punct de vedere al jocului politic din interiorul PSD, mutarea făcută de premier are sens. Pe de altă parte, din perspectiva acuzațiilor, mai mult sau mai puțin voalate, care i-au fost aduse în PSD că este ”manipulată” de serviciile secrete, cărora le-a ”predat” partidul, numirea unui fost șef al SRI la vârful unei instituții- cheie din Delta Dunării ridică semne de întrebare.

Numirea lui Țibuleac mai surprinde și din perspectiva luptei cu ”statul paralel” pe care Dragnea și majoritatea liderilor PSD au dus-o de când au preluat puterea. Din acest stat paralel făceau parte procurorii judecătorii, serviciile secrete și societatea civilă care se opunea. Protestatarii au fost acuzați, nu o singură dată, că sunt instrumentați și plătiți de statul paralel.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img