„Ceea ce a creat această emoţie publică extraordinară este evident, pentru că a fost implicat un copil. Astfel de evenimente care relevă suferinţa unui copil atrag o mare simpatie şi emoţie publică. Ce a fost distinct în caz e că un procuror a mers şi a ridicat copilul din familia în care crescuse, familia fostului asistent maternal pentru a o preda, aşa cum spune singură, părinţilor adoptivi în baza unui mandat de percheziţie. (…) Am spus şi repet: ca regulă, hotărârile se pun în executare de către executorii judecătoreşti, după procedura. Ce a fost şocant a fost modul în care procurorul a acţionat asupra copilului, acest lucru a stârnit emoţie”, a declarat judecătorul Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), la Marius Tucă Show transmis de Mediafax.

Potrivit magistratului, problema fetiţei din Baia de Aramă scoate la iveală probleme privind lipsa procurorilor specializaţi pentru astfel de cazuri.

„Să ai în vedere şi sensibilitatea minorului şi a cauzei. Din păcate, acest lucru este teoretic. Procurorul s-a dus pentru a pune în executare un mandat de percheziţue în care se spunea să ridice obiecte şi înscrisuri pentru a se proba infracţiunea pentru care ei fuseseră sesizaţi. Un copil nu e un înscris şi nici un obiect să fie ridicat. (…) Din cauza acestei metode intempestive de a pune în execuţie hotărârea de adopţie, copilul a fost lipsit de consiliere psihologică”, a mai spus Gîrbovan.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?