Presa din Japonia a relatat că directorul general Choe Son-hui (foto) din ministerul de externe nord-coreean călătorește prin Beijing spre Europa, pentru a se întâlni cu oficialități americane neidentificate după arestarea unui alt cetățean american în Coreea de Nord. 

Departamentul de Stat american a reacționat duminică și la știrile potrivit cărora un diplomat nord-coreean se va întâlni cu oficialități din Statele Unite afirmând că întâlniri neoficiale au loc frecvent, fără a implica guvernul SUA, transmite agenția sud coreeană de presă Yonhap.

Un oficial al Departamentului de Stat a afirmat că “întâlniri pe canalul al doilea au loc frecvent pe diverse subiecte în întreaga lume și au loc independent de implicarea guvernului SUA”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat duminică agenției de presă sud-coreene Yonhap că Washingtonul este la curent cu informațiile difuzate în cursul aceleiași zile de agenția de presă nord-coreeană KCNA, potrivit cărora încă un cetățean american, pe nume Kim Hak-song, a fost arestat în Coreea de Nord pentru “acte ostile” neprecizate. Acesta ar fi lucrat la Universitatea de Științe și Tehnologie din Phenian.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?