Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a amenințat miercuri seară în direct la Antena 3 că ia în calcul demisia din partid după raportul ministrului justiției în favoarea procurorului șef al DNA și al procurorului general.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în conferinţa de presă, în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general şi a şefei DNA că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a acestora din funcţii. El a precizat că evaluarea procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost făcută de el fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. El a precizat că raportul de evaluare are 19 pagini.

Acum două zile Pleșoianu i-a scris ministrului justiției Tudorel Toader.

„Am simțit nevoia să-i transmit acest mesaj domnului Tudorel Toader, ministrul Justiției(…). Demersul meu nu e în ideea că domnul Tudorel Toader ar fi influențat. Vreau să mă asigur că domnul Tudorel Toader primește acest mesaj care nu vine numai din partea mea, ci din partea a milioane de români care urmăresc de ani de zile la televizor abuzurile îngrozitoare ale sistemului de justiție din România”, a spus Liviu Pleșoianu.

Stimate domnule Ministru,

Pentru că milioane de români urmăresc de ani de zile toate informările cu referire la abuzurile din Sistemul de Justiție românesc, am considerat necesar să redactez o Scrisoare deschisă și să o trimit atât către toți europarlamentarii de la Bruxelles, cât și către ambasadele din România.

După cum se poate vedea, Scrisoarea publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA a generat foarte multe comentarii și aprecieri, semn că cei care nu au o “cultură precară” (așa cum susținea Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr) vor să se știe că EXISTĂ și că vocea lor CONTEAZĂ!

Aici puteți regăsi Scrisoarea, precum și comentariile oamenilor:

https://www.facebook.com/…/a.1015019379…/10158566575600454/…

Nădăjduiesc că îi veți aminti azi domnului ambasador Klemm faptul că cel mai important simbol al Americii este Statuia… LIBERTĂȚII…

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?