Adrian Prisnel explică, pe grupul intern al USR „Poiana lui Iocan”, după declanşarea scandalului în partid cu privire la contractele cu firme ale unor membri ai USR Giurgiu şi USR Sector 3, că formaţiunea merge pe linia „lasă că merge şi cu mizeria sub preş”, potrivit postării obţinute de MEDIAFAX.

Deputatul USR explică faptul că a sperat că greşelile de la USR Giurgiu vor fi recunoscute separat, precizând că partidul nu ar trebui să se specalizeze în „practicile PSD şi PNL”.

„USR-ul lui «Lasă că merge şi cu mizeria sub preş» sau cum am văzut eu şedinţa de ieri a Biroului Naţional. Nu e o analiză, ci o privire către o luptă pe care puţini au dus-o ieri, pentru adevăr, privire despre care admit că este subiectivă din moment ce am participat cu speranţa că greşelile de la Giurgiu vor fi recunoscute şi reparate. Sau măcar izolate printr-o decizie de autosuspendare până la clarificarea situaţiei contractelor. Ceva s-a stricat ieri în USR. Poate s-a stricat mai demult, dar ieri a fost un moment de claritate. Profesionalizarea despre care se vorbeşte nu înseamnă să ne specializăm în practicile PSD şi PNL. Ele ne pot transforma în ceea ce detestăm mai mult. Dar, aşa cum le-am spus oamnilor în stradă că-şi pot repara ţara, ne putem repara şi noi partidul ţinându-ne cu dinţii de valori, protestând când acesta sunt încălcate, şi prin vot”, potrivit postării făcută de Adrian-Claudiu Prisnel, pe grupul intern de Facebool al USR, intrată în posesia MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că senatorul USR Florina Presadă a cerut să fie discutate separate cazurile din USR Giurgiu şi USR Sector 3, însă Dan Barna a minimalizat importanţa problemelor din ambele filiale, rezumându-se la a le cataloga drept „pseudo-dramele din partid”.

„Despre cazurile Giurgiu şi S3 s-a discutat 5 ore. Deşi sunt diferite şi Florina Presaă a cerut să fie tratate separat, majoritata a impus discuţie la pachet, stabilind, de la început, o echivalenţă falsă. Să contractezi firma unui membru de partid, în contextul unei competiţii de oferte, nu este acelaşi lucru cu un preşedinte de filială care acordă cu propria semnătură un contract unei firme unde este beneficiar direct. «Pseudo-dramele din partid» le-a caracterizat Dan Barna, minimalizându-le amândurora importanţa pentru a-l scuza pe primul. Mereu se găsesc scopuri nobile pentru fapte lipste de nobleţe. De data asta, scopul nobil invocat a fost ca nu cumva să se declanşeze o vânătoare de vrăjitoare în partid; miroare un pic a şantaj. Sunt probabil multe filiale care au contractat diverse servicii de la firmele unor membri şi asta nu este o problemă atâtat timp cât colaborarea a fost corectă şi în condiţiile de piaţă. Sectorul 3 a apărut aci, ca subict, pentru a dilua şi proiecta problema de la Giurgiu în întreg partidul – dacă toţi greşim, nu greşeşte nimeni”, a scris Prisnel, pe grupul „Poiana lui Iocan”.

El mai spune că Cristian Ghinea, care a devenit europarlamentar a aruncat insulte la adresa colegilor de partid, iar majoritatea Biroului Naţional nu consideră că ar fi ceva imoral sau ilegal ca un preşedinte de filială să acorde contract, din bani public propriei firme.

„Pribegia nu l-a făcut mai cumpătat pe un proaspăt coleg europarlamentar, pentru care a tras tot partidul «tooth and nail» până acum câtva săptămâni. Până la urmă insultele pot fi aruncate şi pe Zoom. «Vă spun eu, de la Bruxelles» că «Sălăgean e imbecil complet» şi «Seidler e un sabotor». Dumitru Dobrev protestează, Barna nu-l pune la punct, deşi pare şi el uşor descumpăniit de aroganţă. Majoritatea BN nu găseşte nimic imoral sau ilegal ca un preşedinte de filială să acorde contract, din bani publici, propriei firme. «Avocaţii» lui Cosmin Andronache (preşedintele filialei judeţene USR Giurgiu – n.r.) din majoritatea «liberală» spun că oricum problema e rezolvată: pentru două din cele tri contracte banii au fost returnaţi la partid. De ce? Aşa a decis filiala. Când au fost returnaţi? Răspunsurile sunt contradictorii. Andronache nu ştie, cândva după alegeri, să-şi întrebe asociatul, Secretariatul îşi aminteşte că zilele trecute. Deşi probele sunt la SG, contractele şi returnările, nimeni n-a mers după ele”, a mai scris Adrian Prisnel.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?