Procurorii DNA au propus arestarea preventivă a judecătorului Lorand Ordog, în dosarul retrocedării de păduri, după ce Ioan Adam le-a relatat acestora în detaliu modul în care i-a dat magistratului mita de 10.000 de euro, precum şi convenţia legată de aceşti bani, susţin surse judiciare.

Deputatul Iona Adam, arestat preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale alături de Viorel şi Andrei Hrebenciuc, a dat o declaraţie la DNA în care a povestit în detaliu cum i-a dat mită judecătorului Lorand Ordog, unul dintre cei care a luat decizia de restituire a peste 40.000 de hectare de pădure lui Paltin Sturdza.

Surse judiciare, care citează documente ale anchetatorilor DNA, au precizat, pentru MEDIAFAX, că una dintre probele ce au stat la baza propunerii de arestare a lui Ordog este o declaraţie amănunţită dată de deputatul Ioan Adam, aflat şi el în arest preventiv.

În declaraţia dată anchetatorilor DNA de la Braşov, spun sursele citate, Adam a relatat cum şi de ce i-a dat mită magistratului. “Din declaraţia inculpatului Adam Ioan a reieşit că în luna iunie 2010 a purtat o discuţie cu judecătorul Ordog Lorand Andras, ocazie cu care acesta din urmă i-a spus că intenţionează să respingă recursul formulat de către Paltin Gheorghe Sturdza împotriva sentinţei judecătoriei Sf. Gheorghe prin care se respinsese ca tardivă cererea de revizuire. În aceste condiţii, Adam Ioan s-a «alarmat» şi după o perioadă foarte scurtă de timp, i-a dat lui Lorand Ordog suma de 10.000 de euro pentru a obţine o soluţie favorabilă, respectiv pentru a se admite recursul declarat în numele lui Paltin Gheorghe Sturdza”, se arată în documentele anchetatorilor, potrivit surselor citate.

Din declaraţia lui Adam Ioan a rezultat, conform aceloraşi surse, că “în momentul primirii sumei de 10.000 de euro, în luna iunie 2010, judecătorul Ordog Lorand Andras i-a dat de înţeles că se vor înţelege şi când se va soluţiona fondul cauzei respective deoarece «tot la noi se întoarce», completul C8 fiind singurul complet de fond funciar din cadrul Tribunalului Covasna (…)”.

Judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din judeţul Bacău, va sta în arest în arest la domiciliu, potrivit unei deciziii luate marţi de instanţa supremă.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?