EU-Infothek este un site al unui austriac bine informat, prof. Gert Schmidt. In ultimele 24 de ore, aici s-au publicat informatii care par credibile si care arata cine s-ar fi ocupat de inregistrarea video ilegala care, difuzata partial vinerea trecuta de catre revista germana Spiegel si cotidianul Süddeutsche Zeitung, a provocat la mai putin de 24 de ore demisia celor implicati si apoi si a guvernului.

Demantelarea relatiei FPÖ-Rusia a fost miza pe termen scurt. In curand probabil ar putea pleca chiar si tanarul cancelar Sebastian Kurz, care saptamana viitoare luni, la o zi dupa alegerile UE s-ar putea sa nu supravietuiasca politic motiunii de cenzura. Social-democratii si fostii sai aliati i-o coc! Astazi Kurz s-a descotorosit de aliatii sai din partidului libertatii (FPÖ) si conduce un guvern interimar format doar din membrii partidului sau popular (ÖVP) alaturi de patru ministrii tehnocrati, ceea ce constituie o premiera in Austria postbelica! Guvernul acesta va dura cel putin patru zile si cel mult pana la alegerile anticipate parlamentare din septembrie 2019.

Prin grija domnului prof. Schmidt, personaj informat cu dezvaluiri spectaculoase la activ despre industria jocurilor de noroc si numai, citat in ultimele ore de intreaga presa austriaca, am putut afla cate ceva despre cei doi turisti politici, fosti politicieni de varf ai partidului libertatii (FPÖ), care – sub influenta alcolului, tigarilor de tot felul si a mrejelor feminine ale unei actrite de ocazie, cu cunostiinte de limba rusa – s-au dedat la comentarii de tot felul, futile, memorabile prin ridicol si debile, evident moralmente dubitabile si care au adus atingere imaginii de insula a fericirii data de regula Austriei, cu toate acestea fara a avea probabil o relevanta juridica si astfel conseciinte directe de ordin penal! 

Despre felul in care ar fi fost organizata ducerea de nas a lui HC Strache (fost vicecancelar al Austriei) si J. Gudenus (fost lider al FPÖ-ului in parlamentul austriac) am aflat ca un avocat vienez alaturi de un detectiv austriac, ultimul condamnat penal pentru trafic de droguri, ar fi organizat contactarea lui Gudenus, invitarea acestuia – sub pretextul intentiei achizitionarii terenului sau de vanatoare – la restaurant, chiar de mai multe ori si ulterior, alaturi de seful sau de partid, Strache, la o intalnire pe insula Ibiza.

Amuscinarea ar fi durat mai multe luni de zile. Pe insula Ibiza in vara lui 2017 astepta o vila inchiriata si captusita cu camere video si microfoane. Ceea ce s-a intamplat apoi se cam stie. Cel putin cam 20 de minute din totalul de sapte ore si doua minute ale inregistrarii au putut fi deja privite si auzite. Au fost comentate in lungi si in lat. Nimeni nu stie ce mai vine, daca vor mai urma imagini cu Strache, Gudenus sau alti politicieni austrieci in ipostaze stupide si intime! Cancelarul insusi nu excludea existenta unor asemenea inregistrari chiar si cu el.

Avocatul amintit, pe care prof. Gert Schmidt il da cu nume intreg si adresa, s-ar fi iubit cu o duduie jurnalista la marele cotidian Kronen Zeitung, ziar care apare in inregistrare, si avea nu numai un birou central, destul de aproape de Stephansdom, unde ar fi avut se pare si firma Strabag, amintita de Strache in discutia de pe Ibiza, intre clienti. Aspecte absolut legale. Avocatul a fost stagiar la un alt celebru confrate, implicat in afaceri tenebroase cu clienti din est. Ce a mai facut domnul avocat in pregatirea captarii increderii celor doi politicieni, probabil naivi, ar fi ca le-ar fi aratat o copie a pasaportului personajului feminin, fapt incredibil deoarece personajul nu exista. Oligarhul enuntat in legenda povestita politicienilor aparent creduli neavand nici o nepoata.

Povestea de tip James Bond in legatura cu #ibizagate va mai continua. Politicienii implicati incearca sa se disculpe dand vina ba pe alcool, ba pe oboseala sau pe substantele psihotrope sau chiar pe mrejele asa-zisei muze ruse cu intentii investitionale in Austria si cu misiune de a-i trage de limba. Strache si Gudenus s-au compromis si s-au retras din politica, chiar daca primul ar putea intra teoretic chiar si in parlamentul european, fiind pe pozitia 42. neeligibila a listei partidului libertatii. Efectul de solidarizare a electoratului FPÖ-ului va fi insa unul semnificativ la alegerile de duminica.

Surse bine informate afirma ca pierderile electorale ale FPÖ-ului vor fi de mai mica amploare fata de cat s-ar fi putut preconiza. De rezultatul acesta, depinde daca FPÖ-ul va ramane pe locul trei, dupa partidul popular al cancelarului Kurz si cel social-democrat (SPÖ) al Pamelei Rendi Wagner. Partid care l-a dat in judecata pe cancelar pentru afirmatia facuta in cotidianul german BILD privind implicarea sa, alaturi de Tal Silberstein, cunoscutul specialist israelian in dirty campaigning in aparitia #ibizagate. Momentul adevarului va fi motiunea de cenzura din parlamentul austriac de luni, 27.05.2019. Campania electorala europeana s-a estompat total la concurenta cu #ibizagate cu alura de poveste de spionaj a la James Bond, vezi www.eu-infothek.com.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?