spot_img
20.8 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăAnalizeDezvăluiri explozive ale unui ofițer de Poliție

Dezvăluiri explozive ale unui ofițer de Poliție

-

Un ofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare a făcut un raport către Inspectoratul General al Poliției Române în care a indicat cum s-ar face anumite ”anchete” la Satu Mare, scrie presasm.ro.

Cea mai gravă acuzație este că multe cazuri cu autor necunoscut (A.N.) au fost atribuite unor persoane DECEDATE, spune presa din Satu Mare.

- Advertisement -

Ofițerul, al cărui identitate este ținută deocamdată secretă de siteul din Satu Mare, a declarat că în cazul furturilor din autovehicule ar fi scoși vinovați ”prin identificarea aşa-zişilor autori, de fapt persoane din mediul ţiganilor şi al boschetarilor, precum persoane cunoscute cu preocupări infracţionale care au decedat. Deşi aceste persoane nu aveau nicio legătură cu respectivele fapte, se găseau indicii sau probe indirecte prin care erau incriminate”.

Aceiași sursă indică clar și modalitatea prin care s-ar fi făcut astfel de mașinațiuni.

- Advertisement -

”Modalitatea de ordin practic era foarte simplă: în cazul primelor categorii de persoane (persoane fără adăpost care trăiau încă, n.red.) se „plantau” obiecte corp-delict ridicate în cursul cercetării la faţa locului, după sesizarea evenimentului, sau chiar instrumente folosite la comiterea infracţiunilor (truse, chei etc.) găsite abandonate cu ocazia cercetărilor din alte speţe, în locuinţele persoanelor sau în locaţiile unde se adăposteau, în anumite momente, când li se putea distrage atenţia”, a spus ofițerul de poliție.

Acesta a explicat cums e proceda și în cazul persoanelor decedate, cărora li s-ar fi imputat anumite fapte pe care nu le-ar fi comis.

”În cazul persoanelor decedate se recurgea, de asemenea, la aceste „plantări”, coroborate cu declaraţiile unor „martori” ad-hoc, colaboratori ai lucrătorilor de din conţinutul cărora rezulta că au cunoştinţă că mortul avea preocupări de acel gen!”, a mai spus sursa citată.

Ofițerul explică în termeni foarte simpli care a fost scopul acestor acțiuni.

”Scopul nu era altul decât reducerea stocului de cauze penale cu A.N.- pe de o parte şi creşterea numărului de cauze penale cu A.N. soluţionate prin identificarea autorilor-pe de altă parte, indicatori statistici care dădeau foarte bine la imagine”, mai spune ofițerul de poliție.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img