spot_img
14.6 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDezvaluiriDezvăluirile explozive ale fostului șef din România al Russia Today: Pușculița KGB,...

Dezvăluirile explozive ale fostului șef din România al Russia Today: Pușculița KGB, Digi24 și Transilvania

-

DEZVĂLUIRILE FOSTULUI ȘEF RUSSIATODAY.RO, DAN MUȘETOIU (PRELUARE BLOG):

Banca Internațională de Investitii este o puşculiţă kgb-istă, sovietică, infiinţată în 1970 şi reinventată acum câţiva ani la Moscova (în 2012, prietenii ştiu de ce) cu sprijinul unor idioţi utili, nostalgici CAER, din Europa de Est. Mai exact al României, Bulgariei, Ungariei, Cehiei şi Slovaciei. Dintre astea, Cehia a făcut ceva figuri, însă până la urmă s-a aliniat. Celelalte ţări prezente în lista membrilor fondatori pentru a susţine „internaţionalismul” băncii sunt Mongolia, Cuba şi Vietnamul. Şi Rusia, evident.

- Advertisement -

România a aderat la această puşculiţă „internaţională” în 2015, la 1 iulie, când la Bucureşti toată lumea condamna ferm intervenţia rusă în Ucraina şi cerea sancţiuni economice grave împotriva Moscovei.

Acesta este motivul pentru care am folosit expresia „idioţi utili” – fără ei, puşculiţa ar fi intrat pe lista de sacţiuni. Cu ei, sancţiunile au fost şuntate.

- Advertisement -

Până la urmă, poate n-ar fi fost chiar aşa aiurea dacă ruşii ar fi băgat banii lor în puşculiţa asta, dar lucrurile n-au stat aşa: banii sunt tot ai fraierilor, vom vedea imediat cum.

A existat un băiat la Bucureşti, ungur de felul lui, şcolit pe sub bila de la ASE, care a ignorat zgomotul de fond care cerea izolarea Rusiei şi aplicarea de sancţiuni economice şi financiare, şi s-a dus la Moscova să semneze adeziunea României la noua filozofie hibridă a Kremlinului. Pe banii noştri. Îl cheamă Attila Gyorgy şi era secretar de stat în ministerul de finanţe. Cred că este încă. Pe vremea aia, ministru de finanţe era Anca Dragu şi ministru de externe Lazăr Comănescu. Şi, ca-n bancul ăla, n-aveau nimic împotrivă. Că ministrul justiţiei Raluca Prună a încuviinţat şi ea în scris că locul României e în CAER, nu m-a surprins.

Buuuun, deci România a băgat bani (nu foarte mulţi, vreo 20-30 de milioane de euro), dar partea funny este susţinerea cheltuielii, aşa cum e descrisă în secţiunea a 3-a, paragraful 2.2: „Prin majorarea cotei de participare a României la Banca Internaţională de Investiţii poate creşte exponenţial şi valoarea finanţării acordate de către Bancă în ţara noastră, principalii beneficiari fiind intreprinderile mici şi mijlocii”. Adică statul român dă bani unei bănci din Moscova pentru ca banca aia să dea credite IMM-urilor româneşti. Da‘ de ce nu dăm direct noi, banii noştri, IMM-urilor noastre?

Uffff, n-am înţeles niciodată cum se fac afacerile…

Ruşii, în schimb, ştiu. Au venit la Bucureşti şi au listat pe BVB obligaţiuni. Iar în 2015 şi 2016 au strâns cam 411 milioane de lei. Bani pe care, cum prevestea Anca Dragu, i-au băgat în conturile unor firme, evident prietene, bussiness orientated, din România, sub formă de credite. Bineînţeles că nu i-au băgat pe toţi, o treime au rămas în conturile puşculiţei sau au luat alte destinaţii.

Cum ar fi ONG-urile de urmărire a berzelor, gen Milvus Grup, care are marea calitate de a fi localizat prin Târgu Mureş.

Numitorul comun al beneficiarilor creditelor este limba maghiară.

Cum e şi UM Digi 24, ultima mutare a puşculiţei pe piaţa din România.

CITIȚI ȘI: Sputnik: O bancă cu sediul la Moscova va cumpăra acțiunile DIGI 24

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img