“Asistăm la un show rusofob fără precedent, care este îndreptat spre distrugerea relaţiilor moldo-ruse. O să le iasă pe ochi acest show, şi mă refer la cei din Partidul Democrat. Ştim foarte bine cine sunteţi voi, dar problema este că Chişinăul şi Partidul Democrat sunt doar un pion al unui joc politic”, a declarat președintele moldovean Igor Dodon după ce autorităţile din România au interzis survolul avionului vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, în drumul spre Republica Moldova.

Igor Dodon a acuzat că deputatul român Constantin Codreanu, membru al Partidului Mişcarea Populară, a organizat manifestaţiile de pe Aeroportul internaţional Chişinău, unde unionişti au organizat un protest faţă de vizita lui Dmitri Rogozin în Republica Moldova.

“Cum se explică faptul că un deputat român unionist participă la blocarea Aeroportului Chişinău şi, împreună, combatanţii şi unii membri PDM verifică maşinile la ieşirea din Aeroport? Unde s-a mai văzut aşa ceva? Asta se numeşte bespredel românesc pe pământ moldovenesc. Aceştia se comportă ca tâlharii la drumul mare. Au oprit şi maşini oficiale care au condus un şeic arab spre aeroport”, a adăugat Igor Dodon, un politician prorus. Sensul cuvântului rus “bespredel” este de “anarhie”, “dezordine”.

“Cum se explică faptul că delegaţia de artişti, oameni de cultură din Federaţia Rusă a fost împiedicată să participe la un eveniment festiv pe teritoriul ţării? Ceea ce se întâmplă este o ruşine asupra imaginii ţării. Unii indivizi tulburaţi de unionism ne prejudiciază grav imaginea de popor primitor şi echilibrat pe care am avut-o vreme de decenii. Iar Guvernul şi majoritatea parlamentară încurajează aceste acţiuni absolut scandaloase, numai pentru a fi pe placul patronilor americani”, a subliniat Dodon, citat de site-ul Unimedia.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?