Unele dintre numele din listele Panama Papers se găsesc, cu siguranță, în diferitele operațiuni pe care le conduce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat, joi, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, la Europa FM.

“Acolo unde veniturile provin din activități mai puțin legale este acea tendință de a le ascunde. Acesta este în general comportamentul oamenilor cu posibilități financiare mai ridicate. Un om care trăiește din salariu nu are ce ascunde și nu are de ce să-și ducă veniturile într-un paradis fiscal. Multe dintre numele pe care ANAF le are deja în vedere în diferitele operațiuni pe care le conduce, inclusiv prin Departamentul de control al marilor averi, cu siguranță că unele dintre aceste nume se regăsesc și pe listele din acest caz. (…) Există comunicare cu Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor și au informații pe care le pun la dispoziția ANAF, dar până în acest moment suntem într-un proces în lucru”, a spus Dragu.

Ea a reamintit că în acest moment este format la ANAF un grup de lucru pentru a face un raport complex.

“În acest moment, am format la ANAF un grup de lucru în care participă specialiști din diferite departamente ale ANAF, astfel încât cu informațiile pe care fiecare departament le deține și pe baza cunoștințelor pe care le au, să putem să avem un raport complex în această situație. Suspiciunea este în ce măsură acestea se interpun într-un circuit transparent economic și în ce măsură în acest fel se pune în pericol principiul competiției între firmele din piață. (…) Există ceva estimări cu privire la nivelul evaziunii fiscale, la economia neagră. Chiar și în cazul Panama, în momentul în care vom avea informații coerente vom da un raport publicității. Probabil că acest caz Panama va mai schimba din mentalități și este un exemplu extraordinar în care presa își face datoria și aduce pe masa autorităților din toată lumea subiecte foarte sensibile”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat marți că un grup de lucru interdepartamental va verifica implicațiile fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică “Panama Papers”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?