Dunărea a atins joi, pe sectorul brăilean al fluviului, cota de inundaţie, fixată la 610 centimetri, nivel care nu pune în pericol, deocamdată, digurile din judeţ, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ştefan Stoian.

Cota la mira Brăila este de 610 de centimetri, cu 11 centimetri mai mare decât în ziua precedentă, la un debit al Dunării de 12.410 mc/s.

În judeţul Brăila sunt cinci sectoare de dig în faza a II-a de apărare şi zece în faza a III-a de apărare.

La Galaţi, apa fluviului a crescut zi de zi, ajungând, marţi dimineaţă, la cota de atenţie, respectiv 560 de centimetri. Până miercuri dimineaţă, Dunărea a crescut cu încă 12 centimetri, cota fiind stabilită la 572 de centimetri, apropiindu-se astfel vertiginos de cota de inundaţie, scrie Viața Liberă din Galați.

“La Galaţi a fost depăşită cota de atenţie cu 12 centimetri. Monitorizăm în permanenţă fluviul şi suntem pregătiţi să intervenim. Am anunţat, de asemenea, toţi operatorii economici riverani Dunării să îşi ia măsuri de protecţie şi să îşi pregătească saci cu nisip, astfel încât, dacă situaţia o impune, să poată forma diguri de protecţie. Se aşteaptă ca Dunărea să crească încă două zile”, a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?