Emisarul american pentru Coreea de Nord este aşteptat la Moscova miercuri pentru convorbiri cu responsabili ruşi, înainte de o posibilă întâlnire între Kim Jong Un şi Vladimir Putin, relatează AFP.

Stephen Biegun urmează să se întâlnească miercuri şi joi “cu responsabilii ruşi pentru eforturile de a ajunge la o denuclearizare finală şi total verificată a Coreii de Nord”, potrivit Departamentului de Stat american.

Această vizită intervine în contextul în care media ruse, sud-coreene şi japoneze au relatat că Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-ar putea întâlni în curând în primul lor summit bilateral, în Extremul Orient rus.

Ziarul rus Izvestia, care citează surse diplomatice, a relatat miercuri că întâlnirea va avea loc în oraşul rus Vladivostok, înainte ca Vladimir Putin să se deplaseze în China pe 26 şi 27 aprilie pentru un summit economic.

Una dintre sursele întrebate de ziar despre acest subiect indică totuşi că aceste planuri s-ar putea schimba, având în vedere “personalitatea impulsivă” a liderului nord-coreean.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?