Lacramioara Axinte, presedinta Sectiei a II-a civile, de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Botosani, îl acuză pe ambasadorul american Hans Klemm după declarația în care afirmă că în România ar trebui să avem o Justiţie populară, nu una guvernată de lege.

Într-o postare pe blog, Axinte afirmă: Este absolut inadmisibil ca în anul 2016, la peste 26 de ani de la căderea regimului trecut, ambasadorul SUA să vorbească despre Justiţia populară, care a produs atâtea victime în primii ani de instaurare a regimului de tip sovietic în România.

Domnul ambasador Hans Klemm, într-un interviu acordat site-ului news.ro, a declarat, referitor la acuzaţiile de plagiat aduse doamnei Laura Codruţa Kovesi: „Ca procuror sef al DNA, a trimis la inchisoare niste oameni destul de puternici. Nu e surprinzator ca are dusmani ca urmare a acestui lucru si cred ca vedeti acest lucru in momentul de fata. Daca exista vreo pata pe activitatea ei, exista autoritati care vor putea investiga si evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes in a conduce lupta anticoruptie a Romaniei” .Domnul ambasador ori este într-o gravă eroare, ori dezinformează cu bună ştiinţă!În România, ca de altfel şi în SUA, un procuror nu poate trimite pe nimeni la închisoare, pentru că legea nu-i dă această putere.În România, ca de altfel şi în SUA, numai judecătorul este cel îndreptăţit de lege să dispună arestarea şi condamnarea unei persoane.Declaraţia domnului ambasador este inexactă şi sub alt aspect. Procurorul şef al DNA nu a instrumentat personal nici un singur dosar de corupţie, aşadar eventualele soluţii de condamnare obţinute în instanţă nu i se datorează procurorului şef, ci activităţii desfăşurate de procurorii din subordine, mai afirma judecătoarea.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?