spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvaluiriEXCLUSIV: Unul din turnătorii DNA din dosarul Microsoft contract cu DNA pentru...

EXCLUSIV: Unul din turnătorii DNA din dosarul Microsoft contract cu DNA pentru interceptări prin firme off shore din Cipru

-

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a achizitionat, printr-o procedura de licitatie deschisa, echipamente IT in valoare totala de 2.486.273,1 lei, fara TVA, potrivit unui anunt publicat joi in SEAP.

Contractul vizeaza cumpararea de „echipamente IT – servere, echipamente stocare, statii de lucru, statii de lucru mobile, switch-uri, scanere, statii de achizitie date, statii de analiza date, copiere date”.

- Advertisement -

Cel mai mare contract, aproape jumătate din sumă, a fost atribuit Docentris SA, o firmă legată de Dragoș Stan, turnător în dosarul Micosoft și făcut scăpat de DNA din dosar alături de mult mai celebrii Pescariu și Florică.

O încrengătură de firme prin care este controlat și votul românilor prin Registrul Electoral.

- Advertisement -

stanProcurorii DNA arată, în rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan au fost trimişi în judecată, că se clasează cauza faţă de Dinu Pescariu, Dragoş Stan şi Claudiu Florică în cazul faptelor de dare de mită şi cumpărare de trafic de influenţă, pentru care au fost iniţial cercetaţi în dosarul „Microsoft”  Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei faţă de cei trei ar fi acela că aceştia au fost martori denunţători şi le-au spus încă de la începutul anchetei procurorilor faptele pe care le-au comis în trecut.

Lui Dragoş Stan conform DNA “îi revenea rolul de a asigura un circuit al sumelor de bani care să permită plata unor comisioane către persoanele decidente prin înfiinţarea unor societăţi anonime”.

Stan se ocupa alături de alții de conturile Profinet, de unde erau plătite șpăgile din dosarul Microsoft.

Alexandru Vişan şi Dragoş Stan, proprietarii furnizorului de soluţii IT Docentris şi-au transferat în 2010 acţiunile la companie către o entitate de tip holding din Cipru.

Alexandru Vişan şi-a transferat acţiunile către compania cipriotă Mokito management Limited iar Dragoş Stan către compania cipriotă Conkerer Holding Limited. „Asociaţii actuali au decis să transfere către entităţi nerezidente de tip holding toate participaţiile deţinute de aceştia în societate în vederea unei gestionări optime”, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.

Firma este legată și de o altă companie care vrea să obțină Programul SII, adică Sistemul Informatic Integrat, programul prin care SRI vrea să controleze toți românii. E vorba de Asseco See.

Firma SC Asseco See SRL este fosta 3 SC Net Consulting SRL şi era deţinută de cetăţeanul austriac Josef Graf care avea 70% şi era reprezentat de Şerban Dragoş Stan , de Ion Coltan cu 15% dar şi de Şerban Dragoş Stan tot cu 15%, care era administrator al societăţii. Cei trei mai deţineau şi firma Scop Computers SRL – cu care SRI/ UM 0929 a avut contracte, Biochim Medical SRL, Electronet SRL . În iulie 2004, în urma unor cesionări de acţiuni, din cei care deţin societatea rămân doar Ion Coltan cu 50% şi Dragoş Şerban Stan cu 50%.

Firma începe să aibă profituri mari, contracte cu autorităţi de stat iar în Decembrie 2006, în firmă intră şi Alexandru Vişan, astfel că societatea ajunge să fie deţinută de Şerban Dragoş Stan care are 60%, Ion Coltan– 20% şi Alexandru Vişan– 20%.

dna_ploiesprc-ccprc-a7ti_m_44556100În  9 iulie 2009, SC Net Consulting SRL este preluată de societatea Asseco din Polonia condusă tot de Stan Şerban Dragoş şi de alţi 5 administratori. Pe 18 Mai 2016, Stan Şerban Dragoş dispare din firmă şi îşi face cu vechii acţionari alte firme: Toomuch FresHair SRL, MB Trading Quality SRL.

ASSECO SEE a fost înființată de grupul polonez ASSECO prin fuziunea a trei firme românești, NET Consulting, FIBA Software și Probass. Cu NET Consulting, altă companie cu lipici la banul public, polonezii au preluat și afacerile de furnizare echipamente IT și software destinate organizării alegerilor.

Anul 2014 a fost prolific pentru ASSECO SEE și SIVECO care au câștigat bani din serviciile prestate pentru extinderea infrastructurii Registrului Electoral. ASSECO a derulat patru contracte în schimbul cărora a încasat 18.869.000 lei. La rându-I, SIVECO a beneficiat de două angajamente în valoare de 10.010.000 de lei. XOR-IT Systems SRL a fost angajată, din nou, pentru a realiza arhiva electronică a listelor electorale pentru europarlamentare și a primit 1.448.000 de lei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img