Premierul estonian aflat la sfârşit de mandat, Juri Ratas, a demarat marţi negocieri în vederea formării unei coaliţii cu un partid de extremă dreapta care a cunoscut o ascensiune spectaculoasă în urma ultimelor alegeri legislative, pentru a-i împiedica pe liberalii câştigători să formeze un guvern, informează AFP și Agerpres.

Cinci partide au intrat în Parlamentul Estoniei în urma alegerilor din 3 martie, ceea ce face dificilă formarea unei coaliţii.

Tentativa lui Kaja Kallas, lidera liberalilor din partidul Reforma de a forma o coaliţie majoritară cu Centrul, partidul lui Ratas, clasat pe locul doi, a eşuat săptămâna trecută după ce acesta din urmă a respins propunerile ei pentru reducerea impozitelor. Acest refuz le-a lăsat lui Kallas şi Ratas libertatea de a căuta alţi parteneri de guvernare.

Ratas a demarat marţi negocieri cu partidul conservator Isamaa (fostul Pro Patria) şi cu partidul popular conservator de extremă dreapta eurosceptic EKRE, trecând inclusiv peste o opoziţie puternică în cadrul propriului partid.

“Dacă partidul Centru are posibilitatea de a forma o coaliţie, eu sunt gata să-mi continui munca” (în calitate de premier), a declarat Ratas înainte de începerea negocierilor, adăugând că el este de asemenea gata să intre în opoziţie.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?