Doi fermieri italieni care au exploatat migranți ce lucrau pe terenurile lor agricole au fost plasați sub arest la domiciliu după ce poliția a descoperit că îi tratau în mod discriminatoriu pe angajații lor de culoare, dar și pe alții, inclusiv români, relatează vineri agenția DPA.

”Lucrătorii de culoare ar fi fost plătiți cu 25 de euro pe zi, iar ceilalți cu 35 de euro”, a declarat vineri presei un căpitan al Carabinierilor, Giordano Tognoni.

Potrivit poliției, fermierii arestați — doi frați din regiunea italiană Calabria (sud) — le-ar fi oferit de lucru la negru unor solicitanți de azil originari din Africa subsahariană, cazați la un centru local de primire a migranților.

Ar fi fost exploatate persoane din Nigeria, Gambia, Senegal și Guineea, dar și indieni și români, au afirmat Carabinierii, care au confiscat de la cei doi frați bunuri în valoare de două milioane de euro, precum și suma cash de 80.000 de euro.

”Este șocant ce s-a descoperit în Calabria: exploatarea muncii cu circumstanțele agravante ale discriminării rasiale este intolerabilă”, a declarat ministrul italian al agriculturii, Maurizio Martina.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?