COMENTARIU DE DANIEL FLOREA, FOST OFIȚER SRI, PRELUARE BLOG:

Ma uit cu stupoare la ce se intampla la Inspectia Judiciara. Va dati seama ce “joc operativ” se desfasoara sub ochii nostri, cu participarea maretei zeite a dreptatii, neasemuita si nepretuita, Laura.
Ce joc greu incearca ea sa faca pentru a se mentine in fotoliul de “sageata”?
Acum, la noua luni de la plecarea lui Coldea din pozitia de “arc”, cred ca si “duoamna” de la “deneia” a luat in calcul serios sa fie ea si “arcul si sageata”. In conditiile in care materia prima ce i-o furniza partenerul de scena nu mai e, #rezist a devenit un model de supravietuire institutionala, iar “modelul” asta al “unicului”, asa cum l-am mai prezentat o data, cu ceva vreme in urma, se pare ca revine, dar la o alta organizatie statala.
Mie imi pare ca lupta asta, care nu o putem urmari zilnic, intrucat prea multe evenimente ne marcheaza debutul toamnei (declaratiile colegului Daniel Dragomir, comisiile din Parlament, etc.) este acerba, iar csm-istii sunt principalii vinovati.
Citeam azi intr-un editorial cum doua asociatii de magistrati, in speta AMR si UNJR, au ajuns sa ceara institutiei care, teoretic ne arata ce independenta este justitia – CSM-ului, sa faca “ancheta” cu privire la imixtiunea in actul de control al controlatului.
Pe mine ma uimeste altceva si vad ca nimeni nu a sesizat acest pericol care ne indeparteaza de la normalitate.
Am fost ani buni ofiter SRI si am folosit tehnica din dotare pentru diverse misiuni. Nu mi-a trecut prin cap sa plec din SRI cu inregistrari.
Acum regret. Sincer.
Ar fi zburata capete multe si de multa vreme. De aia si Comisia de control a activitatii SRI este impotenta.
Plecand de la cretinul ala de “portocala”, care inregistra pe toata lumea din juru-i, ascultand ce a aparut in spatiul public, primele inregistrari cu procurorul “zdrentuit”, furnizate la Romania TV cand fost obligat sa isi dea demisia de la DNA – ST Ploiesti si terminand cu inregistrarile de la IJ, am ajuns la concluzia banala ca NU MAI SUNTEM NORMALI.
Imixtiunea SRI in actul de justitie, prin furnizarea de diverse materiale sau servicii, asa cum a recunoscut (din prostie si din infatuare) Coldea in interviul dat marti, 19.09.2017, chiar daca a vrut sa arunce pisica in curtea lui Basescu, ca sef al CSAT (citez “am preluat lupta anticoruptie ca pe un ordin”), a creat o mare problema in societatea noastra si asa bolnava din cauza tradarilor si a lipsei de incredere.
Daca dosarele de coruptie rasunatoare s-au bazat indeosebi pe INREGISTRARILE FURNIZATE DE SRI, trucate sau netrucate (mai putin important), magistratul a devenit obosit si comod, nemaiaplecandu-se pe strangerea si valorificare probelor, asa cum a invatat la orele din facultate, acum toata lumea inregistreaza pe toata lumea. Nimeni nu mai vorbeste la telefon intrucat este riscant – poti sa ai surpriza ca ti se interpreteaza vorbele in defavoare ta.
Ce ne arata inregistrarile de la IJ? Faptul ca sefii si subordonatii au devenit paranoici, se inregistreaza la greu intre ei, iar presiunea profesionala care ii apasa, dublata de dorintele sefilor de a avea rezultate notabile, au tampit nu numai functionarii din institutii de forta, ci si societatea (multi prieteni inregistrandu-se intre ei – preventiv – ca sa nu aiba “surprize” mai incolo).
Traim o tragedie, iar vina, cu tot respectul pentru munca colegilor din Serviciul in care am lucrat, ii apartine SRI-ului lui Coldea, cel care din dorinta de a fi cel mai bun, a ratat cu totul misiunea suprema asumata – PATRIA APRIORI!

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?