Germania va susţine obiectivele pe termen lung ale Georgiei de raliere la Uniunea Europeană (UE) şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a declarat luni preşedintele german Frank-Walter Steinmeier la începutul vizitei sale de trei zile în această ţară, informează dpa.

Former Georgian president Mikhail Saakashvili addresses members of a Batkivshchyna party during a meeting in central Kiev, March 29, 2014. Ukrainian former prime minister Yulia Tymoshenko, released from jail last month after her arch-foe Viktor Yanukovich fled from power, was nominated as presidential candidate at the Batkivshchyna party meeting for the election on May 25. REUTERS/Gleb Garanich (UKRAINE – Tags: POLITICS ELECTIONS) – RTR3J3K4

Totodată, el a temperat speranţele unei aderări rapide a acestei ţări din Caucaz la vreuna dintre cele două organizaţii.

Referindu-se aparent la regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia, Steinmeier a spus că Germania “este conştientă de faptul că Georgia nu se află într-o vecinătate uşoară”.

Implementarea pachetului de măsuri convenite între Georgia şi NATO, pentru ca republica – ce are o frontieră comună cu Rusia, la nord – să se alinieze standardelor NATO nu a fost nici pe departe lipsită de ambiţie, a spus Steinmeier.

El a subliniat că forţele militare germane şi georgiene cooperează deja, de exemplu în Afganistan. Totodată, el a atenţionat că situaţia care va urma unui probabil Brexit nu va deveni mai uşoară.

După ce a discutat cu Steinmeier, preşedinta georgiană Salome Zurabişvili a declarat că Georgia se bazează pe sprijinul Germaniei şi al Occidentului în detensionarea disputei cu Rusia cu privire la regiunile separatiste susţinute de aceasta.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?