*Pădurile virgine și cvasi-virgine deținute de Grupul Schweighofer vor fi evaluate și vor fi plasate sub protecție integrală pe termen lung *Câmpușel (în zona Retezat): posibil o zonă de conservare *Schweighofer: un studiu științific de identificare a altor zone pentru a fi puse sub protecție integrală, anunță Agent Green.

Toate pădurile deținute de Grupul Schweighofer sunt administrate conform celor mai înalte standarde de sustenabilitate. Următorul pas este ca aceste păduri să fie re-evaluate. Astfel se vor identifica toate zonele de patrimoniu natural și vor fi puse sub protecție integrală. Pădurile virgine și cele cvasi-virgine au o importanță deosebită pentru biodiversitate, reprezentând un refugiu pentru păsări precum ciocănitoarea și pentru diverse specii de insecte. Schweighofer a stopat toate activitățile economice în 5% din suprafețele forestiere deținute. Prin re-evaluarea suprafețelor împădurite deținute de companie, Holzindustrie Schweighofer depășește toate cerințele legale în vigoare. Grupul Schweighofer va încredința această evaluare unor experți de renume, recomandați de către organizația de mediu non-guvernamentală Agent Green, anunță compania.

,,Suntem dispuși să ne asumăm această responsabilitate care depășește competența imediată a unei companii de prelucrare a lemnului, împreună cu efortul de a stabili măsuri suplimentare în acest sens. Într-o primă etapă, vom plasa suprafețele noastre forestiere din Câmpușel sub protecție integrală în conformitate cu toate normele de protecție a mediului, dezvoltând astfel o zonă strict protejată”, a declarat Frank Aigner, director general al Grupului Schweighofer. Această suprafață forestieră se află chiar între parcurile naționale Retezat și Domogled-Valea Cernei. Această  vale este localizată la o altitudine între 1 250 și 1 650 m și reprezintă un coridor important în special pentru urși, lincși și cervide.

,,Am găsit în Agent Green un partener combativ și competent cu care am avut numeroase discuții despre conservarea biodiversității în pădurile României,  adevărate oportunități de a învăța unul de la celălalt”, precizează Frank Aigner, director general al Grupului Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer și-a asumat angajamentul de a lupta împotriva tăierilor ilegale din România.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?