Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat la Radio France Internationale că “trebuie cântărit foarte bine cât de mult poate să meargă compromisul pentru obţinerea unui nou Guvern“. Ea precizează că nu este dispusă să facă orice “doar pentru a fi la guvernare“.

Raluca Turcan crede că “este important să nu-i minţim pe oameni şi să înţeleagă că o nouă majoritate poate fi obţinută în momentul de faţă pe câteva căi: venind unii oameni care au plecat din PNL şi acum doresc să se reîntoarcă sau prin nişte alianţe în Parlamentul României, dar care sunt făcute cu partide pe care cetăţenii deja le cunosc foarte bine şi mă refer la UNPR, PC, UDMR şi alte partide care gravitează în jurul PSD-ului şi care ar putea fi preluate într-o altă majoritate. Deci este dificil în momentul de faţă să schimbi majoritatea, pentru a avea un nou Guvern“.

O nouă majoritate parlamentară trebuie formată din “oameni de calitate“, consideră vicepreşedintele PNL. “Dorim să avem un Guvern, dorim să avem pârghiile pentru a susţine în Executiv programul politic al lui Klaus Iohannis, însă lucrul acesta trebuie să se facă cu oameni de calitate şi hotărâţi să facă lucrul acesta. PNL-ul are o parte. Trebuie să-i găsim pe ceilalţi“, explică Raluca Turcan.

Varianta unei “Opoziţii consistente şi responsabile”

Raluca Turcan nu exclude varianta ca PNL să ajungă la guvernare de-abia după alegerile de anul viitor: “Nu sunt dispusă ca om politic să fac orice doar pentru a fi la guvernare. Cred că şi o acţiune de Opoziţie consistentă, o acţiune plină de responsabilitate poate să-i facă pe cetăţeni să înţeleagă şi să aştepte alegerile de anul viitor şi să dăm României un Guvern prin nişte alegeri“.

Întrebată dacă personal, şi-ar dori preluarea guvernării în urma alegerilor sau dacă preferă varianta unei moţiuni de cenzură, Raluca Turcan a răspuns: “Eu prefer ambele variante. Prefer şi o moţiune, dar după acea moţiune să vină un Guvern cu o majoritate care într-adevăr într-un an de zile să dea altceva României, nu să dea scandal politic, nu să dea negocieri sau trocuri politice, vreau să dea punerea în practică a unui program de guvernare pe care deja îl avem conturat şi pe care evident putem să-l îmbunătăţim“.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a recunoscut duminică seară la Digi 24 că formarea unei majorități parlamentare a PNL este din ce în ce mai îndepărtată și că guvernul condus de Victor Ponta va rămâne la guvernare.
Motiv pentru care e greu să mai faci astăzi o majoritate parlamentară, în aceste condiții. De fapt, în PNL au fost două curente, după alegerile prezidenţiale. Un curent care acum a început să se întărească, acela care cerea alegeri anticipate pentru că era firesc să se întâmple așa. În toată lumea civilizată, după un eșec aveau loc și alegeri parlamentare. Și al doilea curent, acesta de a prelua guvernarea foarte rapid, printr-o schimbare a majorității parlamentare. Cred că va fi din ce în ce mai greu să facem această majoritate parlamentară”, a declarat la Digi 24 Marian Petrache, secretarul general al PNL.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?