Alexandru Alexe  a proferat o serie de injurii la adresa fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, la o manifestare legată de Revoluţia din 1989. Acesta i s-a adresat lui Iliescu, printre altele, cu apelativul “Criminalule!“.

Alexandru Alexe este o persoană extrem de populară în rândul activiștilor ecologiști și naționaliști, bucurându-se de respectul și aprecierea manifestanților în timpul protestelor desfășurate în ultimii ani.

Criminalule! Unde este dosarul Revoluţiei! Mincinosule, manipulatorule! Cine a tras în noi în 21 şi 22? Ai minţit un sfert de veac un întreg popor!“, a strigat Alexandru, în timp ce poliţiştii îi puneau cătuşele pentru a-l duce la secţie. Protestatarul era însoţit de mai multe persoane care au scandat şi ele “Iliescu judecat/Pentru sângele vărsat!”

Institutul Cultural Român (ICR) a organizat miercuri seară un simpozion despre Revoluţia Română. Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Mazilu, Cazimir Ionescu şi alţi foşti membri marcanţi ai FSN au fost invitaţi special. Şeful ICR, Lilian Zamfiroiu, a anunţat că dezbaterea a fost organizată în colaborare cu Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) condus de Ion Iliescu. De altfel, Institutul condus de Iliescu va participa şi la simpozioanele organizate de ICR la Budapesta, Chișinău, Varșovia, Londra, Berlin, Bruxelles, Madrid, Paris, Veneția, Viena. Drept urmare, ICR,  instituţie care trebuie să se ocupe de promovarea culturii române în străinătate,  pe bani publici promovează cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la Revoluţie punctul de vedere al lui Ion Iliescu. Adică un punct de vedere partizan.  Evident nimeni nu îi interzice lui Ion Iliescu dreptul de a-şi expune un punct de vedere într-o dezbatere despre evenimentele din decembrie 1989, dar nu ca organizator, ci în calitate de participant la o masă rotundă cu opozanţii săi. Subordonarea ICR în acest caz lui Ion Iliescu ar trebui să fie analizată de Comisia de Cultură a Senatului şi de celelalte instituţii ale statului.

Notă trimisă redacției:

Liliana Manolache: Cand o sa scrieti un articol unde sa relatati agresiunea lui Iliescu catre noi toti ? Daca ce-a facut Alexandru Alexe e agresiune verbala catre Iliescu….ce-a facut Iliescu ce tip de agresiune e?

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?