Președintele României a semnat decretul prin care portofoliul Transporturilor este preluat de Iulian Matache, cea de-a doua propunere făcută ieri de premierul Victor Ponta. Șeful Executivului a decis să-l nominalizeze pe Matache după ce președintele Iohannis a refuzat, tot ieri, să-l numească ministru al Transporturilor pe Mihai-Viorel Fifor, despre care a susținut că nu are expertiza necesară pentru a coordona un minister atât de important, informează EvZ.

„În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!”, a susținut Ponta. Decizia a venit după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins, ieri, propunerea premierului de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, motivând că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare.

După anunţ, premierul a precizat că nu a discutat cu preşedintele despre nominalizarea lui Mihai-Viorel Fifor la şefia Ministerului Transporturilor, precizând că e „o ambiţie” respingerea acestuia de către şeful statului. „Ca să poţi să apreciezi pe cineva trebuie să fii tu un specialist. Mă îndoiesc că domnul Iohannis e un specialist în transporturi. Curtea Constituţională a spus că are voie să respingă o dată, deci orice altă propunere voi face trebuie să o accepte”, a declarat Ponta.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?