Cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz a fost criticat marţi în Parlamentul European pentru retragerea ţării sale din Pactul mondial al ONU cu privire la migraţii, în timpul preşedinţiei austriece a Uniunii Europene, transmit AFP și Agerpres.

“Nu am înţeles ce s-a întâmplat şi în continuare nu înţeleg”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, într-o intervenţie în PE privind bilanţul preşedinţiei austriece a UE, în a doua jumătate a lui 2018.

Luarea de poziţie a lui Juncker l-a surprins pe Kurz, dar şi pe alţi membri ai Partidului Popular European (PPE), familia politică a celor doi lideri, mai ales că preşedintele CE îşi începuse intervenţia salutând un “bilanţ impresionant”.

Juncker a nuanţat apoi, evocând “o excepţie notabilă: semnalele negative emise de preşedinţia austriacă în ce priveşte Pactul ONU pentru migraţii”, “unica slăbiciune” a preşedinţiei austriece a UE. El a recunoscut apoi că a fost criticat pentru această luare de poziţie, însă a adăugat că “aceia care cred că remarca respectivă nu-şi are locul în această dezbatere se înşală”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?