Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a cerut joi combaterea “naţionalismului limitat” cât mai este “încă timp”, cu opt luni înaintea alegerilor europene la care euroscepticii speră să obţină un avans puternic, relatează France Presse.

“Trebuie să ne mobilizăm pentru că pericolul reprezentat de extrema dreaptă ajunge să se impună uşor când populismul stupid şi naţionalismul limitat se pun în mişcare”,a estimat Juncker într-un discurs la Viena.

“Trebuie să oprim aceasta cât mai este încă timp”, a insistat el, după ce a reamintit apariţia nazismului în anii 1930.

Şeful Comisiei Europene a ţinut să precizeze că nu a vrut “să insulte pe nimeni, începând cu euroscepticii. Am înţelegere faţă de ei, deoarece există mulţi oameni care nu sunt în principiu împotriva Europei, dar care au multe întrebări legitime să-i pună”.

“Trebuie să purtăm dezbateri, discuţii, să schimbăm argumente cu aceşti oameni, în loc să ne prefacem că aceste obiecţii nu există”, a continuat el.

“Trebuie să ne amintim că democraţia în sensul nobil al termenului necesită un sentiment de luptă, revoltă, angajament”, a adăugat Juncker.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?