Kelemen Hunor: Nu este permis să ne aflăm la guvernare atunci când numărul celor care sprijină acest lucru este tot mai mic, să ne aflăm la guvernare atunci când până și noi ne îndoim de posibilitatea bunei guvernări, să ne aflăm la guvernare chiar dacă am pune în pericol prezența noastră în Parlament, după alegerile programate să aibă loc peste doi ani. Prin decizia noastră de azi, nu periclităm stabilitatea politică a țării, Guvernul dispune și fără noi de o majoritate, chiar dacă este una mai firavă, tot majoritate este. Pentru noi, obligația numărul unu este de a nu pierde acea valoare pe care, timp de 25 de ani, maghiarimea din România a păzit-o și a considerat-o importantă, și anume: interesele maghiarimii să fie reprezentate la toate nivelurile – în autoritățile locale, în cele județene și în Parlament.

Decizie finală: UDMR iese de la guvernare

După ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Consiliul Permanent al UDMR recomanda ieșirea de la guvernare, urmând ca decizia să fie luată, în aceasta sâmbată, în cadrul Consiliul Reprezentantilor Unionali al formațiunii, politicienii maghiari și-au anunțat optțunea finală în acest sens, pe 13 decembrie, hotărând să părăsească Executivul condus de Victor Ponta.

Anunțul că UDMR va părăsi Cabinetul Ponta 3 a fost făcut de către liderul UDMR, Kelemen Hunor, după ce hotărârea a fost aprobată cu majoritate de voturi de către membrii CRU reuniți la Târgu Mureș.

Consiliul Reprezentanților Unionali s-a întrunit sâmbătă la Târgu Mureș pentru ultima ședință din acest an. Consiliul a adoptat prin hotărâre, recomandarea Consiliului Permanent al Uniunii din data de 27 noiembrie a.c. și a decis să iasă de la guvernare.


De asemenea, în cadrul întrunirii de azi au fost adoptate decizii privind organizarea celui de-al 12 – lea Congres al Uniunii ce va avea loc în perioada 17 – 18 aprilie 2015 la Cluj. CRU l-a desemnat pe secretarul general al Uniunii, Kovács Péter, în funcția de comisar al Congresului, respectiv a adoptat o rezoluție referitoare la deznodământul cazului Colegiului Reformat Szekely Miko și o declarație privind comemorarea a 25 de ani de la evenimentele din 1989.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?