Doamna Kovesi, asumaţi-vă şi dumneavoastră că l-aţi scăpat pe Ghiţă!, scrie pe facebook jurnalista Sorina Matei, o susținătoare a șefei DNA.

POSTAREA SORINEI MATEI:

Pentru că văd că DNA a început, brusc, de la cazul Ghiţă, să se plângă că în punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, DNA nu face faţă cu DOS, aş vrea ca oamenii să nu mai fie minţiţi, dacă se poate.

Mai precis, când pe 16 Februarie 2016, CCR a emis decizia numărul 51, care excludea SRI de la punerea în executare a mandatelor, doamna Koveşi, şefa DNA a spus că decizia NU afectează DNA. În intervenţii repetate, poziţia DNA, exprimată prin doamna Kovesi a fost că procurorii se vor descurca, că se va întări serviciul tehnic, că practic nu este nicio mare problemă şi că DNA va lucra cu DOS.

Adevărul este, aşa cum am scris încă atunci, că era o mare problemă. DNA nu avea capacităţile tehnice necesare pentru punerea în executare a mandatelor, DOS nu avea capacităţile necesare, iar dorinţa de independenţă a doamnei Kovesi a fost mai mare decât situaţia reală din instituţia pe care o conduce.

De atunci, din Februarie, capacităţile DNA de punere în executare a mandatelor au scăzut cu 90%. Doamna Kovesi a tăcut, a ascuns gunoiul sub preş, eu am scris pentru că aceasta era situaţia reală. Bineînţeles că nu a convenit. Tocmai de aceea, din Februarie, niciun mare/ important dosar de corupţie nu a mai conţinut date noi din mandate puse în executare la zi. Nu au mai fost ambientale, filaje, interceptări, toate speţele DNA erau vechi. Pentru că DNA a zis că se descurcă, când în realitate, nu se descurca, şi a zis că lucrează bine cu DOS.

Acum ce vedem? DOS, cu care lucra bine doamna Kovesi, l-a scăpat pe Ghiţă. Din prostie, din complicitate, din ambele, nici nu mai contează. Ce contează este că Ghiţă nu e. Şi nimeni habar nu are unde e.
Iar doamna Kovesi a început acum să propage “pe surse”, aşa, analitic, după 10 luni, că de fapt DNA nu face faţă cu DOS.

Păi nu era bine ca DNA spună adevărul de atunci? Nu era bine ca DNA să recunoască adevărul , măcar ulterior, când a văzut că nu poate face faţă? Nu era bine, cinstit şi onest ca lucrurile să fie cunoscute de oameni, să nu mai suprindă pe nimeni când scapă vreun inculpat, şi să nu ne îmbăţoşăm cu aere de atotputernicie, să nu mai minţim când situaţia era în realitate cu totul alta?
Ca atare, şi doamna Kovesi cred că trebuie să-şi asume greşelile şi poziţiile de acum câteva luni iar dacă Ghiţă a reuşit să scape este şi vina dânsei că nu a spus adevărul la momentul potrivit.

Aşadar, potrivit declaraţiilor doamnei Kovesi, şi dânsa trebuie să-l scoată la lumină pe Ghiţă cu domnul Horaţiu Baias “cel întărit” de la Serviciul Tehnic al DNA, “că DNA nu a fost afectată”, şi cu DOS care l-a scăpat pe Ghiţă.
Au trecut însă 5 zile. Şi Ghiţă nu e.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?