Parlamentul Letoniei a aprobat luni un plan destinat reducerii cu 15% a accizei pentru băuturile alcoolice tari, cea mai recentă mişcare destinată atragerii turiştilor din Finlanda şi Estonia interesaţi de consumul de alcool, transmite Reuters.

Decizia Parlamentului de la Riga vine la o săptămână după ce ţara vecină Estonia a redus propria sa acciză la alcool cu 25%.

Comerţul transfrontalier cu alcool valorează 45 milioane euro numai pentru Letonia, în contextul în care magazinele de băuturi alcoolice de la graniţa Letoniei cu Estonia se luptă între ele pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. Potrivit Asociaţiei berarilor din Estonia, anul trecut aceste magazine au vândut aproximativ 40,5 milioane litri de băuturi alcoolice.

Decizia Letoniei va însemna diminuarea cu 70 milioane euro a veniturilor din taxe însă dacă nu ar fi fost luată nicio măsură pierderile s-ar fi ridicat la 92 milioane euro, pe măsură ce o mare parte din comerţul cu alcool ar fi migrat în ţara vecină Estonia, au subliniat autorităţile de la Riga.

Guvernul Estoniei se aşteaptă, de asemenea, la o diminuare cu 12 milioane de euro a veniturilor din taxe în acest an, însă pe de altă parte prognozează că reducerea accizelor va creşte volumul vânzărilor de alcool, astfel încât să poată recupera trei milioane de euro pe an.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?