Ludovic Orban a declarat că personal şi-ar dori ca preşedintele Klaus Iohannis să fie candidatul PNL la prezidenţiale, însă pentru România posibila prezenţă a şefului statului la conducerea Consiliului European ar oferi foarte multe oportunităţi.

„Faptul că se vorbeşte despre posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să poată să ocupe o poziţie atât de importantă cum este presedinţia Consiliului Europan arată prestigiul de care se bucură, încrederea de care se bucură. Sunt convins că preşedintele are maturitatea necesară să ia decizia în acest caz. Normal că îmi doresc ca preşedintele Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la Preşedinţia României, dar pentru România prezenţa sa la conducerea Consiliului European ar oferi foarte multe oportunităţi şi ar ajuta România din această poziţie”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Realitatea Tv.

Întrebat dacă PNL e pregătit să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis, dacă acesta va fi preşedinte al Consiliului European, liderul liberal a spus că partidul va avea cu siguranţă prezidenţiabilul care va câştiga alegerile.

„Cu siguranţă PNL va avea candidatul care va câştiga alegerile. Dar preşedintele a fost prudent azi şi a refuzat să comenteze nişte zvonuri în mass-media. Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României este astăzi Klaus Iohannis. Decizia privind candidatul la preşedinţie nu poate s-o ia decât Consiliul Naţional al PNL, dar forul a decis în unanimitate că susţinem candidatura domnului preşedinte Klaus Iohannis”, a explicat Orban.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?