Marian Lupu a anuntat miercuri ca se retrage din cursa electorala pentru presedintia Republicii Moldova, pentru a sprijini candidatul pro-european care are sanse sa il invinga pe liderul socialistilor, Igor Dodon.

Acesta a declarat, intr-o conferinta de presa tinuta impreuna cu Vlad Plahotniuc ca “obiectivul partidului democrat este ca alegerile sa fie castigate de candidatul european cu cele mai mari sanse in turul doi”.

Vlad Plahotniuc este considerat principalul sforar la Chișinău.

“Opinia noastra este ca pentru a avea o mai mare siguranta este nevoie de o anumita decizie tactica responsabila. Impreuna cu colegii am luat decizia sa ma retrag din cursa electorala”, a declarat Lupu.
Plahotniuc a acuzat ca unele sondaje din ultima vreme nu corespund adevarului, sustinand ca “partidul democrat este cel mai reprezentativ pe segmentul de centru -dreapta”.

“Decizia poate parea una socanta, dar este una calculata, logica”, a spus Plahotniuc.

“Prin aceasta decizie noi ne dorim sa consolidam vectorul european al tarii si sa facem ireversibila modernizarea tarii”, a adaugat el.

REACȚIA MAIEI SANDU:

Maia Sandu califică retragerea lui Lupu din cursa electorală drept un gest disperat, care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc.

Candidatul unic al PPDA-PAS-PLDM spune că PD a hotărât să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru candidatul unic: „Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cât de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu”.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?