Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică, la sosirea la summitul zonei euro de la Bruxelles, că ”nu va exista un acord cu orice preț” pentru salvarea Greciei, potrivit AFP, transmite Agerpres.

”Valoarea cea mai importantă — încrederea, fiabilitatea — a fost pierdută” (în discuțiile) cu Atena, a adăugat șefa executivului german.

CITITI SI: Seful diplomatiei luxemburgheze: Dacă Germania împinge lucrurile către Grexit va provoca o dispută majoră cu Franța. Acest lucru ar fi o catastrofă pentru Europa

”Franța va face totul pentru ajungerea la un acord care să-i permită Greciei să rămână în zona euro”, a spus șeful statului francez, care a exclus opțiunea, avansată de Germania, privind o ieșire temporară a Greciei din zona euro.

Șefii de stat și de guvern ai celor 19 țări din zona euro, care se reunesc la Bruxelles la ora locală 16.00 (14.00 GMT), urmează să decidă dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile pentru începerea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali, al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?