Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat miercuri dimineaţă că victoria miliardarului republican în alegerile prezidenţiale nu este tocmai ceea ce germanii îşi doreau, însă rezultatele scrutinului trebuie să fie acceptate de toată lumea. Demnitarul german a avertizat că politica externă americană nu va mai fi previzibilă sub conducerea lui Donald Trump, transmite Reuters.

”Rezultatul scrutinului nu trebuie să fie subestimat. Acest rezultat este extem de diferit de ce îşi doreau oamenii din Germania. Dar desigur că vom accepta victoria”, a susţinut Steinmeier.

Liderul diplomaţiei germane a amintit că Donald Trump nu s-a sfiit în timpul campaniei electorale să fie extrem de critic la adresa UE şi Germaniei.

”Trebuie să ne obişnuim cu ideea că politica externă americană va fi mai puţin previzibilă în viitorul apropiat”, a declarat Frank-Walter Steinmeier.

Donald Trump a promis comunităţii internaţionale în discursul de victorie că va menţine relaţiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.

”Ne vom înţelege cu orice naţiune care vrea să se înţeleagă cu noi. Vom avea relaţii bune. Trebuie să reluăm controlul asupra destinului ţării noastre. Vreau să transmit comunităţii internaţionale că ne vom înţelege cu toate statele lumii”, a precizat miliardarul republican.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?