Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt i-a reproşat sâmbătă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, că “a insultat poporul britanic” şi pe premierul Theresa May într-un mesaj postat pe Instagram, relatează AFP.

Această declaraţie a şefului diplomaţiei britanice survine la o zi după summitul european de la Salzburg din Austria, în cadrul căruia propunerea Londrei privind viitoarea relaţie comercială între Marea Britanie şi UE a fost respinsă de liderii europeni.

“Trebuie să adoptăm tonul corespunzător. A-l insulta pe premier, a insulta poporul britanic pe reţelele de socializare, ajungând la injurii, nu aşa vom rezolva această situaţie dificilă”, a declarat Jeremy Hunt la BBC.

“Faceţi referire la fotografia postată pe Instagram de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk?”, l-a întrebat jurnalista Martha Kearney. “Da”, a răspuns ministrul.

Respectiva fotografie, postată joi pe contul de Instagram al lui Donald Tusk, îl arată pe acesta propunându-i mai multe prăjituri premierului Theresa May la summitul de la Salzburg. Iar textul care însoţeşte fotografia este acesta: “O prăjitură, poate? Îmi pare rău, nu avem cireşe. #Brexit”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?