În ministerul Economiei sunt mai multe imprimante decât angajaţi. Aşa descrie vicepremierul Costin Borc risipa de bani publici din instituţiile statului. În ultimele luni doar din mutarea unor angajaţi înapoi în sediile ministerului, s-au făcut economii de 1,5 milioane de euro, transmite Digi 24.

Angajaţii din departamentul pentru investiţii străine care aveau sediul închiriat în cartierul Primăverii, au fost aduşi înapoi în Minister. Economia este de 960.000 de lei pe an.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Autoritatea Naţională pentru Turism care plătea o chirie de 264.000 de lei, deşi stătea în palatul CFR, care aparţine Ministerului Transporturilor. Bani se pierdeau şi cu sediul Departamentului pentru IMM-uri: 120.000 de lei pe an.

„Sunt probabil mai multe imprimante decât oameni în acest minister. Deci ar putea să aducă o economie de până la 300.000 de lei anual. Aici nici măcar nu este luat în calcul costul achiziţiilor de imprimante. E vorba numai de economia de tonere, hârtie şi aşa mai departe. De asemenea, la ministerul Economiei încă există bonuri de benzină. Eu cred că trecerea la carduri de benzină va aduce o reducere de 15% a consumului, şi de acolo încă 120.000 de lei”, a declarat Costin Borc, ministrul Economiei.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?