Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a spus în mesajul de Crăciun că este pusă o barieră în calea unei activităţi foarte importante pentru viitorul ţării, în contextul în care Curtea Constituţională a decis că toţi copiii sau părinţii care vor să studieze ora de religie trebuie să facă o cerere.

“Faţă de copii ar trebui să avem mare, mare grijă, şi de creşterea lor, şi de şcolarizarea şi educarea lor. A intervenit pentru noi, creştinii, şi o durere sufletească. Una dintre cele mai mari cuceriri după căderea comunismului a fost introducerea orei de religie în programa şcolară. Din nefericire, Curtea Constituţională a dat o hotărâre prin care toţi copiii sau părinţii care vor să studieze ora de religie să îşi facă cerere. Este pusă o barieră în calea unei activităţi foarte importante pentru viitorul ţării, pentru că omul ca să fie om trebuie să fie format. Preocuparea de educare a celor tineri este foarte importantă. De aceea mi-am intitulat Pastorala de Crăciun «Pruncul Mântuitor»”, a spus mitropolitul Clujului.

Potrivit acestuia, “într-o lume fracturată de răutate şi de ură, cel ce poate aduce armonia şi pacea este Pruncul Mântuitor, de care au nevoie oamenii chiar dacă nu îşi dau seama”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?