Acuzații extrem de grave la adresa șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Un subordonat a declarat miercuri seară la Antena 3 cum Pahonțu ar fi participat la o partidă de vânătoare, în urma căreia un om a murit împușcat în cap. Ancheta l-a ocolit până acum pe Pahonțu, deși este principalul suspect.

Angajatul SPP dă de înțeles că i s-a cerut să servească procurorilor o variantă care îl protejează pe Pahonțu și să ascundă adevărul.

În replică, SPP a precizat într-un comunicat că există un dosar de cercetare la Parchet și că Lucian Pahonțu are calitatea de martor. Dosarul este în cercetare de 4 ani.

A decis să spună adevărul și a trimis informări până la cel mai înalt nivel din stat, cerând ca evidențele acestui caz să fie analizate în mod corect.

Incidentul cu pricina a avut loc în ianuarie 2012, în pădurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova. La vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători dar și doi oameni din SPP. Lucian Pahonțu și un subordonat al său.

Ancheta l-a ocolit pe Pahonțu, mai ales că unii dintre participanți erau prieteni ai șefului SPP. Dar sunt zeci de oameni care știu adevărul. Plus că expertizele balistice arată foarte clar zona din care s-a tras, distanța și calibrul armei folosite, susține sepepistul.

De ce nu a spus adevărul până acum? Pentru că i-a fost frică, după cum a mărturisit singur.

Ce îl determină acum să spună cum au stat lucrurile? “Teama de exterminare fizică”, recunoaște omul.

Bianca Nae, jurnalist de investigație al Antena 3, cea care i-a luat interviul angajatului SPP, a explicat de ce crede că acesta s-a hotărât să vorbească:

“Justiția, ancheta desfășurată până acum nu l-a convins că se dorește aflarea adevăruluil. Cercetările trenează de mai bine de patru ani, nu avem un autor și acum este chiar el indicat ca suspect. A și spus că se teme să nu fie scos țap ispășitor. Practic, dumnealui este martorul cheie, care a asistat direct la tot acest incident. A stat lângă cadavru până în ultimul moment. Cutremurător, cu atât mai mult cu cât cel împușcat îi era prieten de 12 ani.”

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?