Pakistanul l-a convocat marţi pe însărcinatul cu afaceri american la Islamabad pentru a protesta faţă de comentariile preşedintelui SUA, Donald Trump, care a criticat rolul Pakistanului în lupta împotriva terorismului şi uciderea lui Osama Ben Laden, relatează Reuters și Agerpres.

Comentariile lui Trump din ultimele câteva zile au înfuriat Pakistanul, inclusiv pe premierul Imran Khan, care i-a replicat luni lui Trump, spunând pe Twitter că puţini aliaţi s-au sacrificat sau au ajutat SUA precum Pakistanul în războiul lor împotriva terorismului.

Fricţiunile ameninţă să agraveze şi mai mult relaţiile, şi aşa fragile, dintre Islamabad şi Washington, aliaţi între care au existat divergenţe în legătură cu războiul din Afganistan şi presupusul sprijin al Pakistanului pentru militanţii islamişti.

”Ministrul pakistanez pentru afaceri externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri american Paul Jones pentru a lua la cunoştinţă un protest puternic privind comentariile nejustificate şi nefondate împotriva Pakistanului”, a afirmat Ministerul pakistanez de Externe într-un comunicat.

La sfârşitul săptămânii trecute, Trump a declarat într-un interviu că Pakistanul nu face nimic pentru SUA, în pofida ajutorului american de miliarde de dolari, şi că presupuşi oficiali pakistanezi ştiau unde se afla fostul lider al reţelei Al Qaida, Osama Ben Laden, înainte de uciderea lui de către militari americani în cursul unui raid în Pakistan în 2011.

Luni, Trump s-a exprimat din nou pe Twitter şi a insistat pe aceste comentarii.

”Respingând insinuările referitoare la Osama Ben Laden, ministrul pakistanez pentru afaceri externe i-a reamintit însărcinatului cu afaceri american că tocmai cooperarea serviciilor de informaţii pakistaneze a fost cea care a oferit dovezile iniţiale pentru a da de urma ascunzătorii lui Ben Laden”, a precizat ministerul pakistanez, adăugând că ”retorica nefondată referitoare la Pakistan este total inacceptabilă”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?