Partidul Liberal a decis vineri după amiază să părăsească coaliția de guvernare de la Chișinău după arestarea primarului Dorin Chirtoacă, a anunțat președintele partidului, Mihai Ghimpu.

„Reținerea lui Chirtoacă este o decizie politică, motiv pentru care fracțiunea PL părăsește coaliția de guvernare”, a mai spus liderul Partidului Liberal.

„Chipurile se luptă cu corupția, dar de fapt se luptă cu PL, se luptă pentru a compromite acest partid, care toată viața a fost un partid anticomunist și a luptat pentru dreptate și adevăr”, a declarat Mihai Ghimpu.

Înseamnă că e o decizie luată la Moscova. Dacă nu au prins suflarea românească timp de atâţia ani – nu e dat. O să mergem înainte să punem capăt acestei mizerii, sărăciei, aceasta este posibil doar prin Unirea cu România, a mai susținut Ghimpu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut joi seară de procurorii anticorupție din Moldova, iar vineri seară se va judeca cererea de arestare.

„Azi Capitala nu are conducere, a fost decapitată. Șmecherie nu e doar compromiterea lui Dorin Chirtoacă și înlăturarea lui de la Primărie, dar și luarea acestei Primăriei. Cine credeți că va fi primar interimar? Unul de dreapta sau unul care-și iubește patria? Nu cred! Vor alege un primar interimar pe care să-l pregătească să ia Capitala în 2019. (…)O să luptăm ca Capitala să aibă în continuare o direcție europeană”,  a mai declarat Mihai Ghimpu.

Dorin Chirtoacă este prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, formațiune care face parte din coaliția de guvernare alături de de Partidul Democrat

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?