Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, intenționează să unească extrema dreaptă europeană într-un singur grup din Parlamentul European, în urma alegerilor din mai. El a prezentat, luni, la Milano, Alianța Popoarelor și Națiunilor. A fost flancat de președinele AfD din Germania și de liderii formațiunilor de extremă dreapta din Finlanda și Danemarca.  Va avea succes? – se întreabă comentatorii conform RFI.

Huffington Post Italia, citat de Eurotopics, observă că “Alianța încă nu are un proiect clar. Nu se cunoaște conținutul manifestului său și, în consecință, care ar fi competențele care vor fi retrase UE pentru a le readuce în statele naționale. Cea mai mare neclaritate domnește asupra  identității candidatului la președinția Comisiei Europene în alegerile din mai. Acest rol ar trebui să-i revină lui Salvini, dar pentru moment, nimic nu este sigur“.

Postul de radio german Deutschlandfunk îi remarcă mai degrabă pe cei care au lipsit din poza de grup. “Nu au răspuns la apel Kaczyński, Orbán, Wilders, Strache, Le Pen. Cum se poate explica? Marine Le Pen s-a distanțat recent de proiectul italian. În Austria, Partidul Libertății trebuie să fie atent să nu fie debarcat de partenerul său de coaliție conservator, dacă va insista prea mult pe pozițiile sale extremiste. Orbán a urmat aceleași raționamente: este mai bine să te dai în spectacol la masa creștini-democraților decât să stai lângă cei de extremă dreapta. Este de necontestat: extrema dreaptă va marca puncte în alegerile europene. Cu toate acestea, este puțin probabil să se poată forma un singur grup în Parlamentul European“, crede postul german. (sursa : Eurotopics)

Iar în Franța, Le Figaro consideră că Salvini pur și simplu refuză să vadă o serie de obstacole greu de trecut. El crede că totuși, va obține o înțelegere cu privire la chestiuni cheie, cum ar fi necesitatea de a schimba abordarea în domeniul imigrației, trecerea de la o filozofie de redistribuire a fluxurilor migratorii la una de eliminare a lor.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?