Fostul premier Victor Ponta a trimis o scrisoare către membrii Comitetului Executiv Național al PSD, prin care le atrage atenția acestora că cei care vor provoca o criză politică vor fi responsabili, în condițiile în care “Liviu Dragnea va propune ceva greșit pentru PSD” și a anunțat că, dacă se va ajunge la o moțiune de cenzură, va iniția un grup de parlamentari PSD care să se opună unei astfel de greșeli.

Potrivit fostului lider al PSD, “conducerea unui partid care așteaptă de la parlamentarii săi să voteze liniștiți o moțiune de cenzură contra propriului guvern este o conducere care greșește”.

“Dacă se ajunge prin absurd la așa ceva (Doamne Ferește) eu voi iniția un grup de Parlamentari PSD care sa se opună prin vot unei asemenea greșeli. Conducerea unui partid care își bate joc de membrii săi loiali și serioși este o conducere care greșește profund! Sorin Grindeanu a făcut politică doar în PSD — a fost alături de partid și la putere și în opoziție — a câștigat alegeri în Timiș, acolo unde știm cât de greu este pentru PSD — nu a cerut să fie Prim Ministru, ci a acceptat funcția ca o soluție la criza din decembrie. (…) O conducere care își dă afară fără explicații și fără motive obiective asemenea oameni este o conducere care greșește!”, a afirmat Ponta.

El a amintit că a făcut politică doar în PSD, începând cu anul 2001, iar această activitate îi dă dreptul să adreseze CExN solicitări oficiale pe care nu le poate ignora.

“Aș fi făcut acest lucru în mod direct la ședința de azi dacă aș fi fost măcar invitat — Statutul PSD care prevedea ca foștii președinți sunt membri ai CEX a fost modificat în 2016, în așa fel încât Iliescu, Năstase, Geoană sau Ponta să nu poată fi prezenți)! Mă adresez dumneavoastră deoarece nu am posibilitatea unei comunicări directe cu Liviu Dragnea (cel care mă numea “prietenul” său și spunea că mă iubește la fel de mult ca și pe Sorin Grindeanu sau pe Valeriu Zgonea) “, a arătat Ponta în scrisoarea sa.

Potrivit acestuia, nu este un secret pentru absolut nimeni că în CEX se validează formal “ceea ce decide în mod absolut și exclusiv Liviu Dragnea — procedurile ipocrite în care iau cuvântul “tovarășii” de la Olt sau Giurgiu, iar Liviu chiar iese din sală ‘să nu influențeze’ nu fac decât să crească ridicolul show-ului și să definească o lipsă de curaj în a-și asuma deciziile care de fapt îi aparțin în totalitate”.

“Azi, însă, Liviu Dragnea va propune ceva profund greșit pentru PSD și pentru România — iar dumneavoastră aveți măcar datoria să încercați să îl răzgândiți! Trăiesc azi în PSD senzația pe care am avut-o în 14 martie 2006, când la Hotelul “Confort” de la Otopeni tot un CEX a decis în mod greșit “execuția” lui Adrian Năstase și cedarea funcției de Președinte al Camerei Deputaților (pe care reușisem să o apărăm cu succes timp de un an)! Atunci însă măcar votul a fost 37-14 — unanimitățile de azi sunt cu atât mai condamnabile! Uitați-vă în jur și vedeți câți dintre cei 37 se mai afla azi alături de dumneavoastră! Și îi puteți întreba dacă atunci au făcut bine? Până la ora 16.00 încă se mai poate găsi o soluție — după aceea va fi prea târziu și cei care au provocat criza vor fi responsabili!”, a atras atenția Victor Ponta.

Deputatul PSD a enumerat o serie de motive pentru care membrii CExN trebuie să îl convingă pe Liviu Dragnea’ să pună pe primul loc interesele PSD și ale României, chiar dacă asta înseamnă să renunțe la orgoliul și nemulțumirile strict personale”.

“Conducerea unui partid care își execută public Primul Ministru și Guvernul la mai puțin de 6 luni de la alegeri, fără absolut niciun motiv obiectiv care să fie explicat votanților săi și opiniei publice, este o conducere care greșește! Conducerea unui partid care, fără niciun motiv obiectiv și nicio criză sau presiune politică, pune la dispoziția președintelui țării mandatul de Prim Ministru pe care îl deține — este o conducere care greșește! Conducerea unui partid care își sancționează miniștrii (numiți cu mari laude și complimente tot de aceeași conducere în urmă cu câteva luni) pe baza unei așa zise “analize” făcute în mod secret de persoane care în mod evident nu se pricep chiar la toate domeniile și nu își asumă public concluziile, fără a explica public care sunt greșelile și fără a da ocazia respectivilor miniștri măcar de a fi ascultați — este o conducere care greșește! Nu puteți ignora faptul că echipa guvernamentală nu a fost făcută de Sorin Grindeanu, ci de către Liviu Dragnea — dacă sunt miniștrii slabi e de vină cine i-a propus! Nu puteți ignora că președintele PSD, “singurul care știe Programul din scoarță în scoarță”, și-a asumat monitorizarea acestuia și numirea tuturor secretarilor de stat, șefi de agenții și directori regionali! Nu puteți ignora că până acum o săptămână toate “trompetele” conducerii proclamau faptul că Programul este îndeplinit “la virgulă” ca acum să aflăm de la aceleași “trompete” că totul e un dezastru!”, a argumentat Ponta în scrisoarea către CExN al PSD.

Potrivit documentului, “conducerea unui partid care cere și acceptă demisii în alb de la reprezentanții săi în Guvern nu doar că încalcă legea, justifică bănuielile și acuzațiile de șantaj, dar mai ales dă un mesaj profund de neîncredere tocmai în cei pe care i-a desemnat ca cei mai competenți și eficienți reprezentanți ai săi în cele mai importante funcții publice’.

“Am fost ministru și nici Adrian Năstase, nici Mircea Geoană nu mi-au cerut mie sau altcuiva demisii in alb. Am fost președintele PSD și nu am cerut nimănui o demisie in alb! O conducere care a procedat astfel a greșit profund. Conducerea unui partid (la Putere sau în Opoziție chiar) care solicită demisia unui Guvern fără a spune public și clar cu cine dorește să înlocuiască acel Guvern este o conducere care greșește. (…) Conducerea unui Partid care folosește abuziv un document abstract și cu multiple imperfecțiuni, “Programul de Guvernare”, ca pe o Biblie sau Coran pe baza căruia se stabilesc “credincioșii și ereticii” și se decid “excomunicările” este o Conducere care greșește! Numai Partidele Comuniste foloseau în răfuielile interne abaterile de la “Programul Partidului” sau de la “învățăturile lui Marx și Engels” — pe care oricum nu le citise nimeni”, mai spune scrisoarea publicată pe Facebook.

Fostul premier mai spune că acea conducere a unui partid “care se complace în minciuna că alegerile au fost câștigate cu Programul Fabulos de Guvernare greșește”.

“Victoria în alegerile din 2016, unde PSD a luat cele 3 milioane de voturi ale sale într-o prezență catastrofală de sub 40%, s-a bazat pe realizările PSD în 2012-2015, pe dezastrul funcțional și de comunicare al guvernului tehnocrat și mai ales pe greșelile uriașe făcute de PNL, Klaus Iohannis și Dacian Cioloș care i-au “ținut acasă” pe alegătorii lor. Atenție mare — Liviu Dragnea nu a luat PSD de la 20% și l-a dus la 40%, dar invers, de la 40 la 20, sunt toate premisele să reușească! (…) Conducerea unui partid care ignoră semnificația și consecințele profunde pe termen lung pentru România ale Noului Parteneriat cu SUA (confirmate prin vizita la Washington a președintelui Iohannis) este o conducere care greșește!”, a mai spus Victor Ponta.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?