Fost vice-președinte al PSD și vicepremier în guvernul Ciolos,  Vasile Dâncu analizează evenimentele socio-politice din ultima perioadă într-un editorial al revistei Sinteza, al cărei fondator este.

”Mișcările de protest social vin, de cele mai multe ori, din partea minorităților turbulente, cele care vor să schimbe regulile. Minoritățile merg pe un asalt asupra societății si, în multe situații, câștigă. Minoritățile active, agitatoare, în cele mai multe cazuri, reușesc să învingă majoritatea tăcută”, conchide Dâncu.

Minorități turbulente și majorități obtuze se intitulează articolul în care Vasile Dâncu vorbește despre ceea ce el numește ”majoritățile obtuze”, care pot declanșa proteste într-o societate ca a noastră. ”Majoritățile obtuze pot disprețui dialogul, comunicarea și continuă lupta surdă din timpul care era destinat luptei pentru putere. Când elita majorității caută să domnească și să sugrume, să preseze și să nu se uite la feedback-ul social, atunci se formează minorități disperate, care pot erupe în societate”, e de părere sociologul, care face trimitere la ciocnirea dintre actuala Putere și sutele de mii de oameni ieșiți în stradă.

Varianta integrală a editorialului semnat de Vasile Dâncu, în revista Sinteza.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?