Comunitatea kurdă din Germania a denunţat luni o ”interdicţie” luată de autorităţile berlineze vizând o manifestaţie planificată la Poarta Brandenburg împotriva vizitei preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează France Presse conform Agerpres.

Poliţia capitalei germane a asigurat la rândul ei că nu este vorba despre o interdicţie de a manifesta şi s-a referit la festivităţile programate în acelaşi loc câteva zile mai târziu, pe 3 octombrie, pentru ziua naţională a Germaniei.

“Interdicţia” adunării sâmbătă 29 septembrie în faţa Porţii Brandenburg este “un semnal îngrijorător din partea autorităţilor ce limitează dreptul democraţilor în favoarea unui despot”, a declarat Comunitatea kurdă din Germania într-un comunicat.

“O parte din oraş va fi blocată pentru a primi un preşedinte turc care nu este iubit (…) şi i se va aşterne covorul roşu”, a adăugat Ali Ertan Toprak, preşedintele Comunităţii.

Poliţia a respins această versiune, subliniind că “tribunele vor fi deja în construcţie” pentru festivităţile din 3 octombrie, potrivit purtătorului de cuvânt Michael Gassen.

“Aşa că am cerut organizatorului (manifestaţiei) să propună un alt loc, dar el a anulat” mitingul, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Comunitatea kurdă din Germania planifică acum o defilare vineri, 28 septembrie, ziua în care liderul turc va fi la Berlin.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?