Jeanne Augier, proprietara faimosului hotel-palat Le Negresco din Nisa (sud-estul Franţei), a cărei succesiune se anunţă complicată, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 95 de ani, a anunţat tutorele său, citat de AFP.

Jeanne Augier “a murit”, a declarat pentru AFP Laurence Cina-Marro, confirmând o informaţie difuzată de postul de radio France Bleu Azur.

Augier urma să împlinească 96 de ani pe 27 martie.

Plasată sub tutelă în 2013 – şi fără descendenţi -, proprietara locuia într-un vast apartament situat la unul dintre etajele hotelului de cinci stele la a cărui faimă a contribuit.

Clasificat ca monument istoric, Negresco este ultimul palat de familie rămas francez, reuşind să-şi păstreze independenţa faţă de lanţurile hoteliere internaţionale.

Cu faţada sa Belle Epoque şi cupola sa roz, Negresco, pe care Jeanne l-a moştenit de la tatăl său în 1957, este unul dintre simbolurile de pe Promenade des Anglais, uneori poreclit “Turnul Eiffel” al Nisei. Adevărat hotel-muzeu, Negresco îşi primeşte oaspeţii în 124 de camere şi apartamente cu mobilier eclectic.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?