Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, spune, într-un răspuns transmis jurnalistului Ion Cristoiu, în contextul discuţiei legate de reducerea bugetului Serviciului, că SRI a fost organizat pe model sovietic, iar funcţionarea se face în baza unei legi din perioada în care nu era internet, transmite Mediafax.

Jurnalistul Ion Cristoiu reproşa conducerii SRI, pe blogul cristoiublog.ro că „SRI n-a schiţat nici măcar o virgulă în încercarea de a convinge opinia publică de la noi că a cerut o creştere din motive obiective”.

Marţi dimineaţa, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvînt al SRI i-a tranmis jurnalistului un răspuns, alături de un grafic, intitulat “Situaţie privind ponderea cheltuielilor de personal, a celor cu asistenţa socială şi a celorlalte naturi de cheltuieli în bugetul total al SRI în perioada 2015- 2019”.

În răspuns se arată că doar 16% din totalul bugetului este alocat funcţionării, în rest sumele fiind dedicat pensiilor şi salariilor (inclusiv pensiilor din SIE). Mai mult, Serviciul are atribuţii în zona controlului bagajelor în aeroporturi sau al transportului de documente neclasificate.

“Funcţionăm după o lege de pe vremea cînd telefonul mobil şi internetul nu existau (…) Sînt cîteva mii de angajaţi în plus, deci. SRI a fost organizat pe model sovietic, cu structuri în fiecare judeţ”, spune Marincea.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?