Diferenţa între un opozant al lui Vladimir Putin şi un inamic al Rusiei este minimă, i-a răspuns joi unui jurnalist liderul de la Kremlin, acuzat că a redus la tăcere opoziţia în ultimii 15 ani şi că a reînviat conceptul sovietic de “duşman al poporului”. n conferinţa de presă anuală susţinută în faţa a peste 1.000 de jurnalişti ruşi şi străini, şeful statului rus a fost întrebat de către un jurnalist despre “coloana a cincea”, o expresie prin care sunt desemnaţi ruşii acuzaţi că lucrează pentru o putere străină şi împotriva Rusiei. Răspunsul lui Putin vizează ceea ce a mai rămas din opoziţia rusă – şi anume liberalii -, după un an în care autorităţile ruse şi-au multiplicat atacurile contra oricui critică politica Kremlinului, după ce au introdus legi cu privire la “agenţi străini” şi au denunţat membri ai “coloanei a cincea”. “Diferenţa este mică” între un opozant şi un membru al “coloanei a cincea”, a apreciat Putin, care a denunţat coloana a cincea în discrusul istoric pe care l-a susţinut în martie despre “alipirea” Crimeei la Rusia.

“Este dificil să vezi din afara frontierei care desparte opoziţia şi coloana a cincea”, a spus Putin.

“Un opozant, chiar şi cel mai îndârjit, se bate până la urmă pentru interesele patriei sale, pe când coloana a cincea înseamnă oameni care execută ceea ce le este dictat de interesele altui stat, ei sunt folosiţi pentru a îndeplini scopuri politice care ne sunt ostile”, a subliniat el.

Personalităţi ruse care critică Kremlinul, ca starul rock Andrei Makarevici, ale cărui concerte au fost anulate în mai multe oraşe ruseşti, “trebuie să se apere public”, a adăugat el.

“Puterea oficială nu a dat niciodată ordine” să fie persecutaţi, a declarat Putin. Acuzat în mod implicit că “intensifică ura în societate”, preşedintele rus s-a declarat “sigur că face totul pentru a suda societatea”. “Dar uneori trebuie să spui lucrurilor pe nume”, a subliniat cel mai puternic om din Rusia.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?