Procurorul a cerut marți disculparea ‘pur și simplu’ a fostului director al FMI Dominique Strauss-Kahn în cadrul procesului pentru proxenetism agravat, judecat la un tribunal din Lille (nordul Franței), transmite AFP, relatează Agerpres.

‘Punând în balanță toate elementele de acuzare și apărare, consider că nici ancheta judiciară, nici audierile nu au oferit dovada vinovăției domnului Strauss-Kahn’, a spus procurorul Frederic Fevre. Adresându-se tribunalului corecțional din Lille, magistratul a apreciat că ‘notorietatea’ fostului favorit socialist la alegerile prezidențiale din 2012 ‘nu trebuie să fie în niciun caz o prezumție de vinovăție’, întrebându-se dacă ‘un om puternic ar trebui să fie obligatoriu vinovat’.

Dominique Strauss-Kahn a afirmat mereu că nu știa că la petrecerile libertine la care el lua parte erau invitate și prostituate.Judecat la trei ani și jumătate după scandalul sexual în care a fost implicat la hotelul Sofitel din New York, ce a pus capăt carierei sale politice, fostul politician de 65 de ani riscă, dacă ar fi găsit vinovat, o pedeapsă de până la zece ani de închisoare și o amendă de 1,5 milioane de euro.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?