Dmitrii Rogozin, vicepremierul Federaţiei Ruse, a explicat de ce România a decis să închidă spaţiul său aerian pentru aeronava civilă în care se afla şi oficialul rus, ceea ce în opinia sa va duce la tensionarea situaţiei în regiune.

Potrivit Adevarul.ro, Rogozin şi-a amintit că, de fapt, România s-a aflat printre cei care au fost învinşi în cel de-Al Doilea Război Mondial şi că merita să fie pedepsită.

”În România există foarte multă lume care trăieşte cu acele amintiri despre România Mare, care împreună cu Hitler au trecut frontiera de Est. La sfârşitul războiului ei au devenit parte a coaliţiei de învingători, dar nu a coaliţiei celor pe care trebuia de pedepsit cu reparaţii, contribuţii, modificarea frontierilor. Eu am discutat cu bătrânele care au trăit acele timpuri ocupaţia (face referire la mărturiile unor bătrâne din oraşul Voronej, Ucraina). Ele spuneau că inclusiv nemţii încercau să-i liniştească pe români, pentru că dacă românii intrau într-un sat, ei nu puteau pleca până nu omorau sau violau pe cineva. Este o amintire neagră rămasă în urma fasciştilor români”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru NTV-Moldova.

Rogozin a adăugat că în România există şi politicieni cu care Rusia s-ar aşeza la masa de tratative, însă în momentul de față deciziile se iau de către un „public negru”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?