Federația Rusă a disponibilizat o suprafață de 1 milion de hectare pentru investitorii străini, mișcarea fiind văzută ca o încercare de a ajuta China care se vede lovită în importurile de soia, urmare ridicărilor încrucișate de tarife între autoritățile de la Beijing și Administrația Trump, transmite profit.ro.

Valeri Dubrovski, director al Agenției pentru Exporturi pentru Extremul Orient, a afimat, potrivit South China Morning Star Post, că această suprafață va fi cultivată într-un parteneriat în care 50% din capital va veni de la fermierii chinezi, 25% va fi capital rusesc, iar alte 25% investiții ale unor nerezidenți din alte țări, precum Japonia și Coreea de Sud.

Mișcarea vine ca o contrapondere în ajutorul Chinei, lovită în războiul comercial cu SUA printr-un acces mai restrains la producția agricolă semnificativă la nivel mondial a fermierilor americani. În viitor, alte 3 milioane de hectare de teren agricol ar urma să fie puse la bătaie pentru culture de soia, grâu și cartofi, mai scrie sursa citată.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?