Rusia a început stabilirea unei prezenţe militare permanente la bazele navală şi aeriană din Siria, a declarat marţi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, după ce parlamentul de la Moscova a ratificat acordul cu Damascul care consolidează prezenţa Rusiei în Siria, transmite Reuters, citând agenţia RIA.

Acordul prevede extinderea facilităţii navale de la Tartous, singura bază navală a Rusiei în Mediterana, şi oferă navelor militare ale Rusiei acces în apele şi porturile siriene, a declarat pentru RIA Viktor Bondarev, şeful comisiei pentru securitate şi apărare din Consiliul Federaţiei (camera legislativă superioară).

”Săptămâna trecută, comandantul-şef (preşedintele Vladimir Putin) a aprobat structura şi bazele de la Tartous şi Hmeimim. Am început formarea unei prezenţe permanente acolo”, a declarat Şogiu, citat de agenţia RIA.

Potrivit RIA, acordul va permite Rusiei să menţină 11 nave de război la Tartous, inclusiv nave cu propulsie nucleară. Acordul a fost încheiat pe 49 de ani şi va putea fi prelungit.

Baza aeriană de la Hmeimim, de unde Rusia a lansat numeroase atacuri în sprijinul forţelor preşedintelui Bashar al-Assad în războiul împotriva rebelilor sirieni, va putea fi folosită de Rusia pe termen nelimitat, conform prevederilor acordului.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?